Українки Бельгії долучилися до благодійного проєкту на Тернопільщині

Українки Бельгії долучилися до благодійного проєкту на Тернопільщині

Укрінформ
Об’єднання українок Бельгії (ОУБ) фінансово долучилося до благодійного проєкту «ПомагайБус» на Тернопільщині.

Відповідним дописом організаторів ініціативи – Міжнародного благодійного фонду «Галицька громада» - поділилася голова ОУБ Наталія Осташ на своїй сторінці в Facebook.

«Наш проєкт «ПомагайБУС» стартував 2 квітня, на початку карантину, коли потреба у транспорті постала особливо гостро: незахищені й особливо вразливі й у звичному житті люди нині потребують підтримки й допомоги ще більше. Першим на заклик відгукнувся Микола Дзюбинський (Mykola Dzubinsky), завдяки якому про наш проєкт дізналися Катерина Згадзай (Kateryna Zgadzay) та Ірина Хапко (Iryna Khapko) з Об’єднання українок Бельгії. Маємо перший внесок - еквівалент 150 євро. Дякуємо щиро нашим партнерам з Брюсселя», - йдеться у дописі.

Проєкт «ПомагайБус» передбачає придбання для МБФ «Галицька громада» мікроавтобусу вантажопідйомністю до 1,5 тонни, який в умовах карантину через коронавірус потрібен для доставки допомоги, зокрема, харчових продуктів, в інтернатні та медичні заклади, сім'ям у складних життєвих обставинах, людям похилого віку, малозабезпеченим та багатодітним сім'ям тощо, а також для перевезення людей, повідомляється в соцмережі. До партнерства в проєкті фонд, зокрема, запросив представникам української діаспори. Зазначається, що в рамках ініціативи планується зібрати 300 тисяч гривень.

Як відомо, Об’єднання українок Бельгії працює з 1948 року. Його діяльність спрямована, зокрема, на допомогу Україні; збереження української культурної спадщини та української ідентичності; захист інтересів українського народу.

ОУБ організовує культурні проєкти, покази українських фільмів, концерти, маніфестації, майстер-класи; бере участь у міжнародних культурних заходах; збирає гуманітарну допомогу для поранених захисників України, сиріт, важкохворих дітей тощо.

Об’єднання українок Бельгії має осередки (відділи) у Льєжі, Антверпені та Брюсселі.

ОУБ є членом Світової Федерації Українських Жіночих Організацій (СФУЖО).

Читайте також: Українці в Нідерландах передали допомогу медикам в зоні ООС та Білоцерківському інтернату

Як зазначається у соцмережі, МБФ «Галицька Громада» здійснює благодійну діяльність в економічних, соціальних, безпекових та культурних інтересах громади Тернополя. Фонд, серед іншого, долучився до збору коштів для боротьби з коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-