Епіфаній провів телеконференцію з керівництвом Cвітового конґресу українців

Епіфаній провів телеконференцію з керівництвом Cвітового конґресу українців

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній провів телеконференцію з керівництвом Світового конгресу українців (СКУ).

Про це повідомляє пресслужба Православної церкви України.

«28 квітня 2020 року відбулася телеконференція Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія з керівництвом Світового конгресу українців. У спілкуванні взяли участь президент СКУ Павло Грод, перший віцепрезидент і голова комісії з релігійних питань Стефан Романів, виконавчий директор СКУ Марія Купріянова, директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Євстратій», - йдеться у повідомленні.

Під час розмови предстоятель ПЦУ розповів про виклики, з якими довелося зіткнутися духовенству та вірним через пандемію і карантин, зазначивши, що ухвалення Синодом відповідних церковних рішень допомогло захистити духовенство та вірних від швидкого поширення хвороби.

Читайте також: Глава УГКЦ та керівництво СКУ обговорили питання підтримки українських громад у світі

Зазначається, що у контексті викликів, пов’язаних з пандемією, відбувся обмін інформацією та думками щодо допомоги українським громадянам, які вимушено залишаються закордоном, а також трудовим мігрантам, які повернулися в Україну і мають потребу в підтримці.

Також учасники розмови обмінялися думками щодо поточного стану державно-церковних та міжконфесійних відносин в Україні, утвердження ПЦУ як однієї з автокефальних Церков-Сестер, та домовилися продовжувати плідну співпрацю, яка встановилася між Світовим конгресом українців та ПЦУ.

Фото: pomisna.info (з архіву)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-