«Українська пісня крокує світом»: день народження Квітки Цісик відзначили світовим флешмобом

«Українська пісня крокує світом»: день народження Квітки Цісик відзначили світовим флешмобом

Відео
Укрінформ
До дня народження видатної американської співачки українського походження Квітки Цісик відбувся світовий флешмоб «Українська пісня крокує світом».

Відеовиступи українців з різних країн світу викладено на сторінці Світової  федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) у Facebook.

«Приєднуюсь до заклику СФУЖО про світовий флешмоб, присвячений американській співачці украінського походження Квітці Цісик «Украінська пісня крокує світом» #флешмоб, #КвіткаЦісикконкурс. Відносно мене, на цей час я в першу чергу мама двох дітей, яким хочу передати любов до українськоі мови, пісні та культури, і сама дуже люблю співати, тому і почала записувати украіномовні пісні, щоб іх не забути і щоб іх промоутувати. Я народилась у Польщі, хоч у мене глибоке украінське коріння. Я живу у штаті Пенсильванія в містечку, де дуже мало українського суспільства», - написала одна з учасниць флешмобу Дарія Кларк.

Як повідомляв Укрінформ, Національна Рада жінок України за підтримки Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) ініціювала 4 квітня 2020 року світовий флешмоб «Українська пісня крокує світом» до дня народження Квітки Цісик.

Для участі в акції треба було записати на відео власне виконання пісні, яку виконувала Квітка Цісик; розмістити його на каналі YouTube або інших інтернет-ресурсах, вказавши коротку інформацію про себе, та позначити хештегом #квіткацісикконкурс.

Як зазначалося, організатори не відмовляються від задуму провести присвячений Квітці Цісик традиційний конкурс вокалістів після закінчення карантину, а поки що запросили долучитися до флешмобу.

«Квітка Цісик народилася 4 квітня, а в березні через 44 роки відійшла у Вічність… Вона мріяла, щоб українська пісня заполонила світ. Ми готувалися вчетверте провести конкурс вокалістів, присвячений Квітці Цісик. Нам завадила епідемія коронавірусу. Але епідемія не може спинити відроджену мрію Квітки Цісик», - йдеться в оголошенні.

«Згадайте у цей день незрівнянну Квітку українською піснею», - закликали співзасновники міжнародного вокального конкурсу ім. Квітки Цісик.

Відео: Daria Clark, Angelí Nikó, Настя Мандракова, Наталія Шевченко, Ірина Персанова, Лариса Надюк, Надія Нагірна, Natalia Myshlovska, Anzhelina Shvachka, Zhanna Irza, Тетяна Проскурякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-