CКУ створив міжнародну Робочу групу для підтримки українських громад під час пандемії COVID-19

CКУ створив міжнародну Робочу групу для підтримки українських громад під час пандемії COVID-19

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) створив міжнародну Робочу групу для підтримки українських громад у світі під час пандемії коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

«Сьогодні світове українство стоїть перед безпрецедентними глобальними викликами. Світовий конґрес українців (СКУ) створив міжнародну Робочу групу для підтримки українських громад у світі під час пандемії коронавірусу (COVID-19)», - повідомили в СКУ.

Робоча група, яка складається з провідників світових українських громад, тісно співпрацюватиме з Міністерством закордонних справ України, урядами, громадськими організаціями та церквами.

Зазначається, що основними напрямками роботи групи стануть: «поширення достовірної та вчасної інформації; практична допомога тим, хто цього потребує; допомога Україні отримати необхідні медичні вироби та обладнання через співпрацю з урядами, постачальниками та гуманітарними організаціями».

Як повідомляється, президент СКУ Павло Ґрод також звернувся до провідників українських громад у світі.

«Мої щирі співчуття тим з нас, хто, на превеликий жаль, трагічно втратив близьких. Бажаю сил усім, хто зараз бореться з хворобою сам або ж підтримує рідних. Ми опинилися в новій реальності, однак лишаємося світовою українською родиною, єднаючись у допомозі тим, хто найбільше цього потребує», – написав в особистому зверненні Павло Ґрод.

Читайте також: Діаспора зі США та Ірландії передала кошти на антисептики для військових і лікарень в Україні

Як зазначається на сторінці СКУ в Facebook, до Робочої групи приєдналися також віцепрезиденти СКУ Михайло Левко та Юрій Гуцуляк. «Віцепрезиденти СКУ д-р Михайло Левко та д-р Юрій Гуцуляк - досвідчені лікарі, які в числі перших волонтерів приєдналися до Робочої групи СКУ на підтримку глобальних українських громад», - йдеться у дописі.

В СКУ також зазначили, що сьогодні «справжні супергерої носять білі халати», і щиросердно подякували медичним працівникам усього світу, які хоробро протистоять спалахам коронавірусу, допомагаючи іншим.

«Ми вдячні лікарям за їхню щоденну відданість, жертовність, рішучість та непорушну звитягу», - зауважили в СКУ та заохотили кожного знайти час та подякувати медичним працівникам, що захищають наше життя сьогодні і щодня.

Водночас, у Світовому конґресі українців нагадали про необхідіність залишатися вдома для зменшення ризику інфікування.

За даними Worldmeters станом на 17:40 31 березня, загальне число заражень COVID-19 у світі становить 805 405, смертей – 39 551, а одужали наразі вже 172 463 особи.

В Україні наразі зафіксовано 549 випадків СOVID-19, з яких 13 летальних, 8 людей одужало.

Фото: Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-