В МІОК подякували меценатам за підтримку проєкту для українських освітян діаспори

В МІОК подякували меценатам за підтримку проєкту для українських освітян діаспори

Укрінформ
В Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) подякували меценатам за підтримку освітнього проєкту «Портал «Український освітній всесвіт (карта та форум українських суботніх шкіл)».

Про це йдеться на сторінці МІОК у Facebook.

«Незабаром МІОК розпочинає роботу над новим проєктом «Портал «Український освітній всесвіт (карта та форум українських суботніх шкіл)», який ініціювали педагоги із 36 країн світу на Першому світовому форумі українознавчих суботніх та недільних шкіл (Львів, організатор МІОК). Його реалізація стала можливою завдяки фінансовій підтримці на краудфандинговій платформі https://startera.org.ua/ тих, хто зрозумів важливість цього проєкту. За це щиро дякуємо та номінуємо жертводавців фундаторами проєкту», - йдеться у дописі.

Зокрема, в МІОК відзначили Українську світову фундацію, Кредитну спілку «Будучність» (BCU Financial), Українську касу Дежарден в Монреалі, Українську школу «Веселка» в Нідерландах, Українську школу при церкві св. Володимира в Парижі, пані Уляну Піздамецьку (докторант Університету Глазго, науковий співробітник Університету Альберти і Університету Онтаріо – ред.).

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2019 року МІОК у соцмережі закликав фінансово підтримати важливий проєкт для українського шкільництва діаспори – новий освітній «Портал «Український освітній всесвіт (карта та форум українських суботніх шкіл) та його мобільну версію.

Зазначалося, що спільнокошт піде на важливу справу, адже усі, хто підтримає цей соціальний проєкт, допоможуть українському педагогові та українській дитині за кордоном.

Читайте також: Українці Австралії матеріально підтримали родину ветерана АТО з Харківщини

Як розповідалося, ідея проєкту народилася в середовищі педагогів та керівників шкіл в результаті обговорень у 2018 році під час Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл, що відбувся 17-22 серпня 2018 року. Саме тоді педагоги з 36 країн звернулися до колективу МІОКу із проханням розробити такий комунікаційний онлайн-майданчик.

Проєкт розміщено на платформі StartЕra. Зазначається, що портал «Український освітній всесвіт: інтерактивна карта та форум для комунікації педагогів» – це комунікативна онлайн-платформа для обміну досвідом та навчальними матеріалами, модернізації та запровадження інновацій в освітній процес українських шкіл за кордоном, а також для поширення знань про українську культуру та історію у країнах проживання.

Читайте також: Фундація «Будучність» передала $25 тисяч українському собору в Канаді

Як повідомляється, це перша комунікаційна платформа, яка в онлайн-режимі дасть змогу швидко і якісно створювати новий інтелектуальний продукт, обмінюватися досвідом, шукати та знаходити нові підходи до роботи із дітьми різних вікових категорій.

Проєкт покликаний допомогти українським суботнім та недільним школам за кордоном, у яких викладають предмети українознавчого циклу, налагодити ефективну фахову комунікацію.

Цінність проєкту його розробники вбачають у тому, що він сприятиме мережуванню, формуванню освітнього середовища, розвитку й зміцненню української школи за кордоном, учні якої в майбутньому будуть носіями правдивих знань про Україну та українську культуру в країнах проживання.

Як зазначається, проєкт підтримують Світовий конґрес українців, Світова федерація жіночих організацій, Національна українська освітня рада при Конґресі українців Канади, Союз українських організацій Австралії тощо.

Фото: startera.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-