Тиждень української мови розпочався у Ризькій середній українській школі

Тиждень української мови розпочався у Ризькій середній українській школі

Фото
Укрінформ
У Ризькій середній українській школі в понеділок розпочався Тиждень української мови.

З цієї нагоди театральний гурток школи показав музично-поетичну композицію «Пори року» за поезією видатної української поетеси Ліни Костенко, яка незабаром відзначатиме свій ювілей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Керівник шкільного гуртка Микита Осіпов запропонував вісьмом старшокласникам обрати поезії Ліни Костенко, які їм найбільше до вподоби, а потім скомпонував з них композицію «Пори року». У ній була представлена не тільки лірична поезія видатної української поетеси, а й пісні Святослава Вакарчука та Христини Соловій - сучасних виконавців, які з любов'ю ставляться до поезії Костенко.

Микита Осіпов - випускник Ризької середньої української школи, де він свого часу також був задіяний у театральному колективі. Після школи Осіпов закінчив театральний інститут і в 2018 році був прийнятий у трупу Ризького театру російської драми ім. Михайла Чехова.

Тиждень української мови в Ризькій середній українській школі розпочався 9 березня, в день народження фундатора сучасної української літературної мови Тараса Шевченка.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок з нагоди 206-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря активісти української громади, учні Ризької Української середньої школи та українські дипломати в Латвії провели урочистий захід біля пам’ятника Кобзарю в центрі Риги.

Читайте також: В аргентинській «Просвіті» розпочався навчальний рік та курси з української культури

Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-