Діаспора в Канаді вважає неприпустимою поїздку українських гімнасток до РФ

Діаспора в Канаді вважає неприпустимою поїздку українських гімнасток до РФ

Лист
Укрінформ
Національній збірній команді України з художньої гімнастики варто відмовитися від участі у змаганнях в Москві.

Таку думку в листі до міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського та очільника МЗС Вадима Пристайка висловила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, передає кореспондент Укрінформу.

“Конгрес українців Канади, який представляє інтереси 1,4-мільйонної української громади Канади перед канадським урядом та суспільством, вважає участь Національної збірної команди України з художньої гімнастики на Гран-прі в Москві 7-9 лютого 2020 р., про яку нам стало відомо з заяви Федерації гімнастики України та низки українських ЗМІ, неприпустимою”, - зазначає Хичій.

На її переконання, поїздки українських спортивних команд до РФ “це - образа воїнів, які віддали життя та здоров’я, захищаючи Україну від російського ворога”.

Читайте також: Бородянський заявив, що українські спортсмени змушені виступати на змаганнях в РФ

“Оскільки ФГУ та інші спортивні федерації фінансуються державним бюджетом України, закликаємо Вас вжити відповідних заходів, щоб зупинити участь команди в цьому Гран-прі та запевнити, щоб подібні явища не повторювалися в майбутньому”, - наголосила президент КУК.

Як повідомляв Укрінформ, головний тренер Національної збірної команди України з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна вважає участь українських гімнасток у змаганнях в РФ підготовкою та відбором найкращих спортсменів напередодні Олімпіади в Токіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-