В італійському парламенті презентують новий фільм про загибель Рокеллі та «справу Марківа»

В італійському парламенті презентують новий фільм про загибель Рокеллі та «справу Марківа»

Укрінформ
У парламенті Італії 14 лютого відбудеться презентація документального фільму «The Wrong Place» про загибель італійського журналіста Андреа Роккеллі та «справу Марківа».

Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький у Facebook.

«14 лютого 2020 року о 14:30 в пресовій залі Нижньої Палати італійського парламенту (Camera dei Deputati) за адресою via della Missione 4, Roma відбудеться презентація для представників преси документального фільму «The Wrong Place» про обставини загибелі Андреа Роккеллі та Андрія Миронова 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська, а також про «справу Марківа», - повідомив Городецький.

Він нагадав, що фільм створюють троє італійських журналістів: Крістіано Тінацці, Даніло Еліа, Рубен Лагаттолла та журналістка «Громадського» Ольга Токарюк.

Як зазначається, на презентації виступатимуть режисер фільму Крістіано Тінацці, президент Італійської федерації з прав людини (FIDU) Антоніо Станго (Antonio Stango), представниця ліберальної партії «Італійські радикали» (Radicali Italiani) Сильвія Манці, депутат від «Італійських радикалів» (Radicali italiani +Europa) Ріккардо Магі.

Організатором виступила партія «Італійські радикали».

Зазначається, що для участі у заході необхідна  реєстрація, для чоловіків також обов'язкові  костюм і краватка.

Крім того, Олесь Городецький також повідомив у дописі, що цього ж дня, 14 лютого, о 18:00 відбудеться друга презентація фільму для широкої громадськості в римському центральному офісі «Італійських радикалів» за адресою: Via Angelo Bargoni, 32/36. Запрошуються усі охочі.

Читайте також: Паводок в Новій Зеландії: посольство в Австралії дало рекомендації українцям

Як розповідається на сторінці проєкту «The Wrong Place» в Facebook, цей незалежний документальний фільм-розслідування має на меті пролити світло на трагічну загибель Андреа Роккеллі і Андрія Міронова 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська і на судову справу проти нацгвардійця Віталія Марківа. «Здавалося б, справу закрито ― але це не так. Залишається багато питань», - зазначають автори фільму.

Вони також звернулися по допомогу до всіх небайдужих для здійснення їх проєкту.

Більше інформації про це можна знайти на сторінці проєкту в Facebook.

Фото: RFE/RL, Олесь Городецький/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-