Українців на Кіпрі запрошують на кінопокази, презентації та свята – оприлюднено план заходів

Українців на Кіпрі запрошують на кінопокази, презентації та свята – оприлюднено план заходів

Укрінформ
Товариство українсько-кіпрської дружби оприлюднило орієнтовну програму заходів на 2020 рік, на які запрошують місцевих українців.

Про це йдеться на сторінці товариства у Facebook.

«З натхненням повідомляємо, що товариство розробило орієнтовний план заходів для українців Кіпру аж до кінця цього року», - повідомляється у дописі.

Серед запланованих заходів – показ художнього фільму  «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»; святкування «дня народження» товариства - дня офіційного створення Асоціації "Товариство Українсько-Кіпрської дружби" (березень); Великдень в родинному колі (квітень); День Матері - травень; День Незалежності України (серпень); фестиваль української культури (жовтень); святкування Різдва в українських традиціях (грудень).

Крім того, упродовж року відбувається підтримка Дитячого українського гуртка на Кіпрі протягом всього року. У планах товариства також проведення благодійного ярмарку.

«Як бачите, план проведення подій великий, тому запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до діяльності організації, стати її другом задля досягнення спільної мети», - запросили в товаристві. Свої ідеї та пропозиції пропонується писати в коментарях або повідомленнях на сторінці товариства.

Програму заходів у п’ятницю, 7 лютого, відкриє показ українського повнометражного художнього фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» про бої за Іловайськ під час російсько-української війни.

«Шановні українці! «Асоціація українсько-кіпрської дружби» запрошує на благодійний показ художнього фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» режисера Івана Тимченка, який відбудеться 7 лютого 2020 р. о 19:00 в кінотеатрі Ріо у м. Лімасол (​Ellados, 125, Lemesos). Фільм заснований на реальних подіях, які відбувалися у Донецькій області та місті Іловайськ улітку 2014 року. 368 українських солдат загинули, 18 пропали без вісті», - йдеться на сворінці події у Facebook.

Зазначається, що показ фільму відбудеться за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ України, Посольства України в Республіці Кіпр та сприяння ПП «РОНК ФІЛЬМ ПРОДАКШН». Вхід безкоштовний. 

Раніше у соцмережі повідомлялося, що під час показу буде можливість зробити благодійний внесок, який буде перераховано до «Благодійного фонду допомоги учасникам АТО «Справедливість».

Читайте також: Український короткометражний фільм «У полі» покажуть на міжнародному фестивалі в Лівані

А в субботу, 8 лютого, о 14:00 в культурному центрі спортивного объединения Гермасої (Agias Paraskevis, 104 ​Germasogeia) відбудеться презентація книги "Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії". Під час презентації у гостей заходу буде можливість поспілкуватися з автором - учасником боїв під Іловайськом, ветераном АТО Романом Зіненком.

Через обмежену кількість місць охочих відвідати події просять реєструватись за посиланням.

Фото: Укрінформ, Товариство Українсько-Кіпрської дружби у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-