У Швеції українців закликають долучитися до проєкту «Алея українських діаспор»

У Швеції українців закликають долучитися до проєкту «Алея українських діаспор»

Укрінформ
Українська жіноча організація в Швеції звернулася до українських громадських організацій та українців у королівстві з пропозицією долучитися до проєкту «Алея українських діаспор», що реалзується в Києві.

Про це йдеться у Facebook.

«Українська жіноча організація в Швеції виступає з пропозицією долучитись всім бажаючим українцям до цього корисного та можна сказати історичного проєкту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «Департамент екології (Департамент екології та природних ресурсів КМДА – ред.) підрахував ціну на «шведське» дерево висотою 1-1,2 м. Це Ялина колюча/ Glauca ( в народі називають «голуба, блакитна ялинка»), вартість 3200 гривень».

«Якщо ваша українська організація в Швеції чи хтось особисто виявив бажання долучитись, зголошуйтесь до 20 лютого на ukfs.info@gmail.com з позначкою «Алея українських діаспор». Зазначена вище сума буде розподілена між зголошеними», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на табличці біля ялини буде надпис «Українці в Швеції».

Зауважується, що проєкт не несе в собі мету одержання прибутку. Країна обирає дерево, далі воно угоджується з Департаментом екології. Потім діаспора перераховує кошти, за які в Україні купують саджанець та виготовляють табличку, на якій буде зазначено країну, діаспору та назву дерева.

Читайте також: Українок з усього світу запрошують до участі в літературному конкурсі ім. Марусі Бек

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Алея українських діаспор» стартував у травні 2019 року в Києві. Він передбачає висадку дерев на Русанівській набережній.

Алея, закладена в Києві українськми громадами з різних країн, задумана як символ зв’язку українців усього світу з Батьківщиною, символічно демонструючи, що будь-яка діаспора українців через своє коріння має духовний зв’язок з українцями всього світу та Україною.

Автором ідеї про «Алею українських діаспор» виступив активіст спілки українців Гамбургу Feine Ukraine Олег Резник.

Першими висадили дерева від українських громад у Німеччині, Туреччині, Ірландії, Домініканської Республіки, Росії, Люксембургу, ОАЕ, Великої Британії, Князівства Монако, США, Сінгапуру, Італії, Канади тощо.

Серед видів дерев, які розглядаються закордонними українцями, - дуб, верба, сакура, горобина, лавр, горіх, сосна, гінкго, липа, бук, береза, ялина, калина тощо. Діаспоряни обирають дерево для Алеї голосуванням всередині громади, зважаючи, зокрема, на національні дерева країн проживання, вподобання членів громади тощо.

Планується висадити щонайменше 100 дерев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-