Владика Степан Сус став Генеральним капеланом Спілки української молоді

Владика Степан Сус став Генеральним капеланом Спілки української молоді

Фото
Укрінформ
Владику Степана Суса призначнено Генеральним капеланом Спілки української молоді (СУМ).

Про це йдеться на сторінці Світової управи СУМ у Facebook.

«Отець і Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук підписав декрет про йменування владики Степана Суса (Stepan Sus) Генеральним капеланом Спілки української молоді», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таке рішення прийнято на прохання Світової Управи СУМ, яка звернулася з клопотанням про призначення організації духовного опікуна.

«Знаємо теперішнього владику Степана ще з років його навчання у духовній семінарії, коли він брав участь, в якості катехита, у наших сумівських таборах в Україні. Після цього були дальші роки нашої доброї співпраці. Сьогодні ж ми з радістю вітаємо владику Степана в новому статусі – нашого капелана і духовного опікуна!», - сказав, під час церемонії представлення і вручення декрету голова Світової Управи СУМ Андрій Бігун.

Читайте також: УГКЦ та Спілка української молоді підписали меморандум про співпрацю

У свою чергу, новопризначений Генеральний капелан Спілки української молоді владика Степан Сус у соцмережі зазначив: «Коли я був семінаристом другого курсу, то брав участь у таборах від СУМу. Для мене це було надзвичайно цікаво, можливо через те, що я для себе тоді відкрив СУМ, побачив систему виховання, яка присутня у вас та перегукується з тією системою, що є у Збройних силах України, щоб вишколити справді доброго християнина і патріота України. Я старатимуся пригортати до Церкви тих сумівців, які ще шукають своєї стежки до Бога, а також привертати до СУМу ту молодь, яка, можливо, ще не знає, як себе реалізувати, а СУМ допоможе знайти правильні шляхи для самореалізації».

Фото: Stepan Sus, Ukrainian Youth Association - CYM Global у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-