Українці світу підтримали флешмоб до Дня Соборності

Українці світу підтримали флешмоб до Дня Соборності

Фото
Укрінформ
Українці та українські спільноти в різних країнах світу продовжують приєднуватися до флешмобу, оголошеного днями Світовим конґресом українців (СКУ) з нагоди Дня Соборності України.

Відповідні світлини опубліковано у Facebook.

Зокрема, на сторінці Товариства українців в Бельгії (ТУБ) зазначається: «Сьогодні, як і понад 100 років тому, національна єдність є однією з основ протидії зовнішній агресії. Україна продовжує боротьбу за територіальну цілісність і незалежність, і це свято набуває особливого значення для всього українського народу. Адже саме в єдності наша сила».

Українці в Бельгії приєдналися до флешмобу з нагоди Дня Соборності України
Українці в Бельгії приєдналися до флешмобу з нагоди Дня Соборності України

В Аргентини українці також взяли участь у флешмобі. «Хоча 12816 км розділяють нас між Буенос- Айресом та Києвом, сьогодні ми більше ніж єдині! Українське культурне товариство «Просвіта» приєднується до флешмобу Світового конґресу українців #ЄдинаУкраїна. З Днем Соборності, наша державо!», - зазначається на сторінці УКТ «Просвіта» у соцмережі.

В Аргентини українці також взяли участь у флешмобі
В Аргентині українці взяли участь у флешмобі до Дня Соборності України

До акції також приєдналися Український конгресовий комітет Америки (УККА), Союз українців у Великій Британії (СУБ), Чорноморська асоціація українців, Українська громада  ім.І.Франка Сумгаїт, українці в Індії тощо.

До відзначення річниці Акту злуки земель 22 січня долучилися також Президент ГО Україна-2050 та Президент СКУ 2008-2018 рр. Евген Чолій, директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук, українці в Португалії, співробітники Українсько-канадського дослідницько-документаційного центру (UCRDC - Ukrainian Canadian Research & Documentation Centre), команда Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету "Львівська політехніка", Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО).

До Дня Соборності України, що відзначається 22 січня щорічно, співробітники Консульства України у м.Сан-Паулу, українці, які проживають у Бразилії, а також їхні бразильські родини долучилися до флешмобу #ЄдинаУкраїна #UnitedUkraine, повідомляється на сторінці консульства у Facebook.

Як повідомлялося, раніше до запропонованого СКУ флешмобу з нагоди Дня Соборності України долучилися, зокрема, президент СКУ Павло Ґрод; співголова Управи Союзу українських організацій Австралії та Перший віцепрезидент СКУ Стефан Романів; президент Світової федерації українських жіночих організацій та Другий віцепрезидент СКУ Анна Кісіль; віцепрезидент СКУ з операційних питань Зенон Потічний; команда СКУ в головному бюро, Торонто, Канада, тощо. 

Фото: Товариство українців в Бельгії - ТУБ, Association of Ukrainians in Great Britain, Karadeniz Ukraynalılar Derneği /Чорноморська асоціація українців, Javier Aponiuk Sawicz, UCRDC - Ukrainian Canadian Research & Documentation Centre, Consulado da Ucrânia em São Paulo / Консульство України у м.Сан-Паулу -‎ у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-