Як українці в Аризоні та Каліфорнії святкують Різдво

Як українці в Аризоні та Каліфорнії святкують Різдво

Відео
Укрінформ
Українці в американських штатах Аризона та Каліфорнії відсвяткували Різдво.

Відеосюжет про заходи опублікував Голос Америки

«Колядою починається Свята Вечеря у місті Фенікс у штаті Аризона. Тим часом на кухні накладають кутю та доварюють вареники. В центрі зали українського культурного осередку стіл з калачем і дідухом. Різдвяна вечеря починається спільною молитвою», - йдеться у сюжеті.

Серед присутніх не лише представники української громади, а й американці. На різдвяну вечерю разом з дружиною українкою завітав американець Джозеф Грол. За його словами, це сімейна традиція. 

«Найбільша річ для мене – це те, що моя дружина має сильні християнські принципи. Також я люблю їжу, культуру, людей. Вони прийняли мене, як частину своєї родини», - розповів він.

Також у сюжеті згадують молитву в Українській православній церкві святого Володимира у Лос-Анджелесі та проведення Святої Вечері в Українському культурному центрі.

«Українці в Лос-Анджелесі вже багато десятиліть збираються на Святвечір. Зараз більше 200 душ збираються в нашому парафіяльному залі», - розповів настоятель УПЦ св. Володимира в Каліфорнії отець Василь Савчук.

Як зазначаєься, і в Аризоні, і в Каліфорнії спільно Святу Вечерю готують українці на волонтерських засадах – все, аби зберегти дух українського Різдва за океаном. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-