Українці пройшли урочистою ходою на міжнародному фестивалі в Анталії

Українці пройшли урочистою ходою на міжнародному фестивалі в Анталії

Фото, відео
Укрінформ
Украінці взяли участь в урочистій ході учасників міжнародного фестивалю "Старе місто" в Анталії, почесним гостем якого є Україна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це було дуже зворушливо. Коли ми йшли з прапорами, у вишиванках, національних костюмах нас дуже тепло вітали гості фестивалю. Звідусіль різними мовами лунало: «Україна, Україна». Цей фестиваль - дуже гарна нагода представити нашу державу, познайомити з українською культурою», - розповіли агентству про свої враження учасники ходи.

Хода розтягнулася на кілька кілометрів. Її учасники спочатку пройшли центральною вулицею - бульваром Ататюрка, а потім вулицями Старого міста (Kaleiçi), на честь якого названо фестиваль.

Від України у ході взяли участь представники делегацій з 7 українських міст, представники діаспорянських громадських організацій, українці, що мешкають в регіоні Анталія, учасники колективу народного танцю з Кам’янець-Подільського.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня у турецькій Анталії розпочався фестиваль Kaleiçi (“Старе місто”), на якому представлено півсотні міст з більш як двох десятків країн світу.

У програмі заходу, що триватиме до 13 жовтня, - концерти, виставки, вуличні перфоманси, вистави, ярмарок тощо.

Україну представляють мерії Львова, Хмельницького, Дніпра, Болграда, Тернополя, Луцька, Миколаєва, гурт Kazkа, колективи з України та української діаспори в Туреччині.

«Цього року Україна - почесний гість фестивалю, а цей рік загалом - це рік України в Анталії», - повідомив Укрінформу консул України в Анталії В’ячеслав Хоменко.

Читайте також: Кошалінське Об’єднання українців у Польщі відзначили за багаторічну діяльність

Фото, відео: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-