Фільм про українську школу в Мілані представили на семінарі в Італії

Фільм про українську школу в Мілані представили на семінарі в Італії

Відео
Укрінформ
Українці в Мілані зняли документальну стрічку про українську недільну школу Святої Софії, що діє при громаді святого священномученика Йосафата у місті.

Фільм презентували на нещодавньому семінарі українських шкіл півночі Італії на тему: «Сучасна українська школа в Італії: реалії та перспективи», йдеться на сторінці школи у Facebook.

Як розповіла на відео координатор школи, вчитель Світлана Гоголь, ініціаторами заснування закладу були батьки, які хотіли, щоб їхні діти зберегли своє українське коріння, вивчали українську мову, знали українську культуру. Батьки звернулися до отця Олександра Лісовського, який був парохом громади на той час, і попросили про створення школи. Вже у 2005 році розпочалися перші заняття.

У 2013 році за підтримки вже отця Івана Стефурака до школи запросили більше вчителів і почали навчання по класах.

Зі зростанням громади зростала і школа. За словами Світлани Гоголь, у великій шкільній родині зараз - здібні діти, відповідальні батьки, досвічені вчителі. Заклад має велику підтримку громади та її капелана о. Ігоря Крупи.

Наразі школа має 1-8 класи, в яких навчається понад 60 дітей та працює більше 15 вчителів. У закладі викладають українську мову, катехізис, знайомлять зі звичаям й традиціями українського народу, проводять творчі заняття, майстер-класи, відзначають українські свята тощо.

«Радіємо, що наша праця робить Україну ближчою для наших дітей. Хай Бог і Україна завжди будуть в їхніх серцях!», - зазначила Світлана Гоголь.

Для вчительки першого класу Лесі Дмитрук українська недільна школа – це раідсть. «Хочу ділитися цією радістю зі своїми учнями у різний спосіб, робити все для того, щоб вони хотіли сюди йти, зберегти українців для України», - зазначила вчителька.

Як зазначається у соцмережі, новий навчальний рік в українській недільній школі Святої Софії при громаді Св.Свщм.Йосафата м.Мілан розпочався 6 жовтня. 

Читайте також: У Катарі запрошують на уроки української мови та українознавства
Фото, відео: Українська громада Св.Свящ.Йосафата в місті Мілан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-