Острозька академія проведе наукову конференцію з дослідження української діаспори

Острозька академія проведе наукову конференцію з дослідження української діаспори

Укрінформ
Національний університет «Острозька академія» запрошує закордонних колег до участі у VIIІ Міжнародній науковій конференції «Українська діаспора: проблеми дослідження» у травні наступного року.

Про це йдеться на сайті закладу.

«Вельмишановні колеги! Маємо честь запросити Вас взяти участь у VIIІ Міжнародній науковій конференції «Українська діаспора: проблеми дослідження», що відбудеться 21-22 травня 2020 року в Національному університеті «Острозька академія», - зазначається в оголошенні.

Як повідомляється, робота конференції планується за такими напрямами: еміграція як історичне, соціокультурне та демографічне явище; актуальні питання наукового дослідження української еміграції та діаспори; суспільно-громадське життя в діаспорі.

Під час конференції також розглядатимуться такі теми: культурні, мистецькі та літературні здобутки закордонних українців; розвиток науки та освіти в діаспорі; видатні українці за межами України; архівна та бібліотечна діаспоріана в Україні та за кордоном; видавнича діяльність та українська періодика поза батьківщиною;

Під час заходу також обговорять напрями та перспективи співпраці між закордонним українством та Україною; міжнародну діяльність закордонного українства; трудову міграцію з України.

Робочими мовами конференції є українська, англійська, французька, німецька, польська.

Читайте також: У США та Британії відбулися з’їзди вчителів українознавчих шкіл

Для участі у конференції необхідно надіслати заявку до 15 квітня 2020 р. на адресу: diaspora@oa.edu.ua.

Зразок заявки, контактні дані кординаторів конференції та більш детальну інформацію щодо умов участі і місця проведення можна знайти тут.

Фото: events.oa.edu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-