Ми – ті, хто перемагає: діаспора у Португалії пропонує всесвітню акцію до Дня захисника України

Ми – ті, хто перемагає: діаспора у Португалії пропонує всесвітню акцію до Дня захисника України

Укрінформ
Українці у Португалії пропонують співгромадянам з усього світу провести заходи до Дня захисника України, абі віддати належне тим, хто віддано боронить Батьківщину.

Відповідний заклик до закордонних громад розмістив на своїй сторінці у Facebook голова Спілки українців у Португалії  (СУП) Павло Садоха.

«Українці! Незалежно від місця та країни проживання, закликаємо 14 жовтня в усіх українських громадах провести заходи зі вшанування Захисника України! Цією акцією ми покажемо світові, що ми не ті, хто капітулює, але ті, хто перемагає!», - йдеться у дописі.

Садоха нагадав, що 14 жовтня - день тих, хто вміє захищати і перемагати, підчас жертвуючи заради інших найціннішим - своїм життям. «Від козаків до сьогодення нам не бракувало лицарів, які вміли захищати і перемагати. Але жодна перемога не закріпить становища краю без народної підтримки, без належної шани та уваги до своїх захисників», - зауважив голова СУП. Він наголосив, що «кожен український воїн - це частина нашоі свободи, нашої честі, нашого імені у світі», і закликав разом вшанувати захисників належним чином.

Зокрема, українці у Лісабоні з цією метою планують зібратися 14 жовтня о 20:00 біля погруддя Тараса Шевченка.

Нагадаємо, День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Встановлене 14 жовтня 2014 р. указом п'ятого президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. 

Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської анексії Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Безпрецедентні зразки мужності та відваги, явлені нашими солдатами на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави.

З 2015 року День захисника України є державним святом і неробочим днем. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-