У Баварії пройдуть Українські тижні

У Баварії пройдуть Українські тижні

Укрінформ
У німецькій Баварії 10 жовтня розпочнуться Українські тижні. 

Цьогоріч в рамках заходу упродовж жовтня-листопада презентують п’ять українських кінострічок, організують зустріч письменників та проведуть Українсько-баварський економічний форум, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фестиваль проходитиме вже вдруге, коло партнерів з німецького боку розширюється, і аудиторія таких заходів збільшується», - розповіла Укрінформу консул Генерального консульства України в Мюнхені Ірина Шум.

Разом з тим вона зауважила, що “в Німеччині ще недостатньо знають про Україну, тому як тематично, так і за форматом заходи дуже різні». «Наше завдання – охопити якомога ширше коло глядачів та учасників. Більше України в регіоні – більше взаєморозуміння та співпраці”, - підкреслила Шум.

Програма Українських тижнів відкриється у четвер,10 жовтня, концертом відомого українського жіночого гурту “Dakh Daughters”. Наступного дня показом мюзикла режисерки Олени Дем’яненко “Гуцулка Ксеня” стартують Дні українського кіно. Загалом протягом трьох днів можна буде побачити 5 фільмів українських режисерів.

З 21 по 25 жовтня в рамках проекту “Міст з паперу” відбудеться п’ята зустріч українських та німецьких письменників, під час якої пройде “Ніч лірики”.

Окрім того, заплановані концерти, виставки та форуми, зокрема, Х онлайнова конференція україністики “Діалог мов – Діалог культур. Україна з глобального погляду”, виставка, присвячена Голокосту в Україні, концерт пам'яті Василя Сліпака тощо.

У ці ж дні відбудеться Українсько-баварський економічний форум, засідання Українсько-баварської постійної робочої комісії зі співробітництва, Німецько-українська конференція “Інтеграція через знання: спеціалізована мова та тематичні пріоритети в діалозі між німецькою та українською юриспруденцією та практикою”.

Закриє програму тижнів 1 грудня гурт “Піккардійська Терція”, який дасть різдвяний концерт у церкві Erlöserkirche у Мюнхені.

Читайте також: У Брюсселі представили книгу про минуле та майбутнє України

Українські тижні в Баварії організовуються другий рік поспіль. Вони були започатковані Генеральним консульством України в Мюнхені разом з Державною канцелярією Баварії.

Цей системний формат презентації України в регіоні ставить на меті сприяти розбудові простору довіри та взаєморозуміння між українським та німецьким суспільствами, привернути увагу місцевої публіки до вже існуючої співпраці між Україною та Баварією, а також започатковувати спільні ініціативи, наголошують організатори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-