Українці у Португалії і Павло Гриб провели флешмоб на підтримку українських політв’язнів РФ

Українці у Португалії і Павло Гриб провели флешмоб на підтримку українських політв’язнів РФ

Фото
Укрінформ
Активісти української громади та звільнений з російського ув'язнення політв'язень Кремля Павло Гриб провели днями флешмоб на підтримку українських громадян, які досі залишаються за ґратами в РФ чи незаконно окупованому Криму.

Про це повідомляє Посольство України в Португалії на сторінці у Facebook.

«Представники української громади, що проживає в Португалії, разом зі звільненим з російського ув'язнення політичним в'язнем Кремля Павлом Грибом, який перебував у Португалії, провели біля пам'ятника Т.Шевченку в м.Лісабон флешмоб на підтримку українських громадян, які досі залишаються в ув'язненні на території РФ чи незаконно окупованому Криму з політичних мотивів», - йдеться у дописі.

Як зазначається на сторінці Консульства України в м.Порту у соцмережі, Павло Гриб разом зі своєю родиною знаходиться в інформаційному турне країнами Європи з метою донесення правдивої інформації про порушення прав людини в контексті російсько-української війни. У рамках поїздки він 3 жовтня відвідав Консульство України в м.Порту, а у п’ятницю, 4 жовтня, зустрівся з Послом України в Португалії Інною Огнівець.

Під час перебування у Лісабоні 5-6-го жовтня Павло Гриб зустрівся з громадою у церкві São Jorge de Arroios, а також відвідав українську суботню школу «Дивосвіт», де поспілкувався з усіма охочими. На згадку хлопець подарував школі червоно-чорний прапор, буклет про українських політв’язнів Росії і диск з відповідним фільмом.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін в форматі 35 на 35.

На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Олег Сенцов, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Кліх, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

21-річного українця Гриба у Росії засудили до 6 років ув'язнення за обвинуваченням у "сприянні терористичній діяльності".

Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця у Білорусь і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі, його звинуватили у “сприянні тероризму” і засудили попри відсутність доказів провини.Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця у Білорусь і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі, його звинуватили у “сприянні тероризму” і засудили попри відсутність доказів провини.

Фото: Павло Садоха, Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa, Consulado da Ucrânia no Porto - Консульство України в м. Порту у Facebook

Відео: Павло Садоха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-