У Берліні провели акцію на підтримку українського політв'язня РФ Вигівського

У Берліні провели акцію на підтримку українського політв'язня РФ Вигівського

Фото
Укрінформ
Акція на підтримку українського політв'язня Росії Валентина Вигівського, який вже 6-й рік знаходиться за ґратами, відбулася днями у Берліні.

Про це йдеться на сторінці спільноти Save Oleg Sentsov у Facebook.

«У Берліні відбулась акція підтримки українського політв'язня Росії Валентина Вигівського. Він вже 6-й рік знаходиться за російськими ґратами. Українця незаконно утримують в РФ з чисельними порушеннями норм міжнародного права та прав людини», - зазначається у дописі.

Учасники акції також тримали в руках плакати на підтримку інших політв'язнів Кремля.

Нагадується, що Валeнтин Вигівський отримав 11 років суворого режиму. 17 вересня 2014-го він поїхав до Криму на виставку авіації. Лише за місяць його родичам повідомили про те, що Валентина затримали співробітники ФСБ спільно з "кримською самообороною" на вокзалі у Сімферополі.

Повідомляється, що Валентин Вигівський з дитинства цікавився літаками, зробив безліч мініатюрних копій різноманітних літаків світу, був в захваті від «Мрії» Антонова та сам мріяв про авіа- та космічне будівництво. Він відвідав безліч виставок та зустрівся з професіонами з авіаконструювання. А в себе вдома зібрав, мабуть, одну з найпотужніших бібліотек з цієї тематики.

«Про більшість з того, що довелось пережити, він ніколи не розкаже, але нам відомо, що Валентина вивозили до лісу, ставили біля свіжовикопаної могили і розстрілювали з травматичної зброї. Після того, як чоловік відмовився від співпраці та російського громадянства вдруге, його відвезли назад до Лефортово, де після побиття він 15 місяців провів в ізоляції», - йдеться у дописі.

Читайте також: На фестивалі у Венеції пройшла акція на підтримку нацгвардійця Марківа

Волонтери руху за звільнення Вигівського закликають поставити символічну рамку на свій профіль і підтримати Валентина.

Написати листа Валентину Вигівському можна за адресою: ФКУ ИК-11 УФСИН России по Кировской области, г.Кирово-Чапецк пос. Утробино, Кировская обл., Россия, 613040.

Нагадується, що більшість лідерів країн підтримали обмін полоненими 7 вересня і сподіваються на другий етап, в чому запевнив і Президент України Володимир Зеленський.

Між тим, в Росії та в окупованому Криму лишилися за ґратами щонайменше 86 українських політв’язнів, а в ОРДЛО – 227 військовополонених українців. «Ми маємо боротися за кожного з них», - переконані активісти.

Фото: Freie Ukraine Braunschweig e.V.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-