Українці в Португалії приєдналися до акції «Ні капітуляції!»

Українці в Португалії приєдналися до акції «Ні капітуляції!»

Відео
Укрінформ
Українці в Португалії у неділю приєдналися до протестних акцій «Ні капітуляції!» проти реалізації Україною «формули Штайнмаєра».

Відповідне відео розмістив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха на свої сторінці у Facebook.

«Українці Португалії у Лісабоні приєднуються до всеукраїнської акції «Ні капітуляції!» і до всіх її справедливих вимог», - сказав Павло Садоха.

Активісти закликали не вірити президенту Росії Володимиру Путіну і разом заспівали пісню «Чуєш, мій друже», висловивши рішучість боротися за Україну.

Читайте також: Українці Чехії готові підтримати українську армію в разі потреби

Як повідомлялося, у неділю, 6 жовтня, в багатьох містах України, а також у Празі проходили акції проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу. У столиці, за даними поліції, участь у віче взяли близько 10 тисяч осіб.

Учасники акції виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Організатор віче - "Рух спротиву капітуляції". Цей рух опору було ініційовано після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про початок розведення сил.

За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія" і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що “ніколи не здасть Україну”.

Фото: spilka.pt

Відео: Павло Садоха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-