Українці Чехії готові підтримати українську армію в разі потреби

Українці Чехії готові підтримати українську армію в разі потреби

Укрінформ
Українці, які мешкають в Чехії, стурбовані погодженням владою України так званої «Формули Штайнмаєра», вбачаючи в цьому реальну загрозу незалежності внаслідок відведення української Армії, тому готові відновити активнішу підтримку війська.

З метою обговорення подальших дій у неділю активісти та волонтери провели зустріч, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми приєднуємося до всеукраїнської акції «Зупинимо капітуляцію», але оскільки ми не можемо проводити в Празі віче, ми зустрілися та проговорили, як будемо діяти далі в плані підтримки наших воїнів, як будемо координувати цю допомогу», - розповіли агентству активісти.

Читайте також: Разумков назвав "червоні лінії" для нового закону про особливий статус Донбасу

Волонтери з Чехії – українці та чехи – на протязі військового конфлікту, війни допомагали українським воїнам. Активна допомога надавалася з грудня 2014 року до 2016-го, але згодом, коли забезпечення армії покращилося, коли стали проводитися реформи, ця допомога ставала меншою.

«Зараз ми хочемо донести до воїнів, що ми на їх стороні, що би там не робила влада, в разі потреби ми збираємося активізувати наші сили і скоординуватися з нашими чеськими друзями, що підтримують нас протягом війни як фінансово, так інформаційно», - розповіли ініціатори зустрічі.

Читайте також: У Запоріжжі створили штаб спротиву реалізації "формули Штайнмаєра"

Зокрема, є плани відновити плетіння маскувальних сіток, як робили це раніше. Люди готові в свій вільний час знову збиратися та плести таку сітку. Окрім того, йдеться, звичайно, й про інші способи допомоги - благодійних ярмарки, концерти та інші заходи для зібрання військової допомоги.

Нещодавно, наприклад, з подібними акціями Чехію відвідали легендарна мама Пісків Степанівна, військовий волонтер і співачка Юлія Майборода (Бандерівна), Зоряна Коновалець, Ігор Шульц та воїни з добровольчих батальйонів.

Читайте також: Фріз: Одностороннє відведення військ на Донбасі — непродумана поведінка влади

Українці Чехії стурбовані тим, як «поступово нова влада руйнує реформи і здобутки в оборонній сфері» та вважають неприпустимим будь-яке узгодження методів оборони з окупантом.

Зустріч відбулася у «Празькій криївці», напівпідвальному приміщенні, облаштованому волонтером Павлом Затуліним під своєрідний музей війни на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-