В Абу-Дабі запрошують на вечір українського танго під музику Весоловського

В Абу-Дабі запрошують на вечір українського танго під музику Весоловського

Укрінформ
Українці в ОАЕ проведуть 5 жовтня вечір танго під музику неперевершеного українського композитора легкого жанру Богдана Весоловського.

Про це повідомив координатор української громади в Абу-Дабі Євгеній Семенов у Facebook.

«Столиця Еміратів танцюватиме українське танго. Вперше українська громада запрошує на вечір танго в Абу-Дабі під пісні короля української танцювальної музики Богдана Весоловського. Поринаємо в українське ретро 30-х років у столиці Еміратів», - запросив активіст.

Зазначається, що безкоштовне навчальне заняття для початківців проведе відомий хореограф Сезар Джарамілло. Після того можна буде просто потанцювати танго.

Захід відбудеться 5 жовтня о 20:00 за адресою: Субота, PD Floor, Hydra Avenue C4, City Of Lights, Al Reem Island, Abu Dhabi.

Охочих просять реєструватися у коментарях і не забути взяти закрите взуття.

Читайте також: У Венеції готуються до Фестивалю української культури "УКРО 2019"

Як відомо, Весоловський Іван-Богдан (30.05.1915, Відень – 17.12.1971, Монреаль, перепохований у м. Стрий Львівської обл.) - популярний український композитор та акордеоніст. Увійшов в історію музичного Львова як неперевершений композитор легкого жанру.

Пісенна спадщина композитора нараховує понад 130 творів. У першому (львівському) періоді творчості вони написані, в основному, в жанрі танго, фокстроту, легкого вальсу. Змістом віршових текстів цих пісень була переважно любовна лірика. У наступні роки пісні набули яскравого громадянського звучання («Лети, тужлива пісне» та «Чар карпатських гір»).

У повоєнні роки у Канаді були випущені платівки з піснями Весоловського.

В Україні також виконували його пісні, але як твори «невідомого автора». Зі сцени кілька пісень зазвучали лише наприкінці 1980-х років у виконанні гурту «Львівське ретро».

1998 року вийшов диск із записом 15 пісень Весоловського у виконанні співака Остапа Зорича. Заходами Зорича за фінансової підтримки Лідії Матіяшек-Чорної також зняли 4 відеокасети спогадів Олени Весоловської про її чоловіка.

У 2001 році за участі дружини композитора Олени Весоловської (Залізняк) була видана перша збірка пісень Весоловського, до якої увійшло 56 творів.

Наступний крок у поверненні творчої спадщини Весоловського до України зробив Олег Скрипка, який на основі знайдених в Торонто музичних матеріалів композитора записав два альбоми «Серце у мене вразливе…» (2009) і «Жоржина» (2011).

Фото: savacations.com,Yevheniy Semenov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-