В Аргентині відбудуться конференція і фотовиставка про Голодомор в Україні

В Аргентині відбудуться конференція і фотовиставка про Голодомор в Україні

Укрінформ
Конференція і фотовиставка на тему Голодомору в Україні відбудуться в Буенос-Айресі 7 жовтня.

Про це повідомляє Посольство України в Аргентині у Facebook.

Як зазначається у постері, конференція присвячена пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 рр. – геноциду голодом.

У конференції, яка відбудеться у салоні Сан-Мартін Палацу законодавчої влади міста Буенос-Айрес, візьмуть участь Тимчасовий повірений у справах України в Аргентині Маргарита Арістова, державний секретар з питань прав людини та культурного плюралізму Міністерства юстиції Аргентини Клаудіо Аврух, історики, правозахисники, письменники тощо.

Фотовиставка "Україна, 1932-1933 рр. Геноцид голодом" відкриється у суботу о 18:00 в Палаці законодавчої влади Буенос-Айреса, йдеться у соцмережі. Організатором експозиції виступило Посольствао України в Аргентині.

«Українські державні архівні матеріали розкриють правду про один із найважчих злочинів проти людства в історії ХХ століття, його передумови та наслідки. Виставка має на меті підвищити обізнаність щодо теми Голодомору, поглибити поінформованість громади про такі події, як штучний голод, і допомогти запобігти подібним жахливим злочинам будь-де у світі», - повідомляється на сторінці події.

Читайте також: У Чикаго відкривається виставка сучасного українського художника Леся Панчишина

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в аргентинській столиці Буенос-Айрес відбулась презентація іспаномовного варіанту книги «Голодомор 1932-1933 років: український геноцид», написаної відомим українським істориком, доктором історичних наук Юрієм Шаповалом у співавторстві з низкою вітчизняних та іноземних дослідників.

Захід було організовано Українською центральною репрезентацією в Аргентинській Республіці спільно з департаментом соціальних наук юридичного факультету УБА, під патронатом Держсекретаріату з прав людини Мін’юсту Аргентини.

Головним лейтмотивом усіх виступів була необхідність підвищення обізнаності громадськості різних країн, у тому числі Аргентини, щодо національної трагедії українського народу, поширення правдивої інформації щодо злочинних дій кремлівського комуністичного режиму проти українського селянства у 30-х роках минулого століття з метою забезпечення визнання усім світом Голодомору актом геноциду українського народу, вшанування пам’яті мільйонів безвинних жертв Голодомору та запобігання повторенню подібних жахіть у майбутньому.

Фото: Embajada de Ucrania en la Argentina / Посольство України в Аргентині у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-