Українці в Румунії влаштували свято української весільної пісні

Українці в Румунії влаштували свято української весільної пісні

Фото
Укрінформ
Творчі українські колективи Румунії виступили у Вишавській Долині в Румунії у рамках «Свята української весільної пісні».

Про це йдеться на сторінці Союзу українців Румунії (СУР) у Facebook.

«29 вересня 2019 року в селі Вишавська Долина Марамуреського повіту відбулося “Свято української весільної пісні”. Захід спрямований на просування та продовження українських весільних традицій, звичаїв та обрядів», - повідомляється у дописі.

Фольклорні колективи зачаровували присутню публіку весільними піснями, коломийками, ліричними піснями, інструментальною музикою, традиційними українськими танцями і народними костюмами.

На влаштованій сцені під вільним небом виступили ансамбль "Молоді гуцули" з Вишавської Долини, змішаний хор, який діє при Марамуреській філії СУР, жіночий вокальний гурт "Рoнянські дівчата" з Вишньої Рони, вокально-інструментальний гурт "Червона калина" з Вишньої Рівни.

Свою майстерність також продемонстрували чоловічий вокальний гурт "Голос Полонини" з Русь-Полян, гурт "Реметянка" з Реміт, гурт "Веселка" з Луга над Тисою, гурт "Зелений барвінок" з Кричунова, гурт "Красняночка" з Красного, інструменталісти з Рускови, вокальний гурт «Надія» з Кривого, вокальний жіночий колектив «Полонинка» з Палтіну Сучавського повіту та народний вокальний ансамбль "Тисяночка" (керівник Олена Вейгеш) з селища Буштино Тячівського району (Україна).

На святі були присутні члени комітету Марамуреської філії СУР, голови сурівських організацій Марамуреського повіту, місцеві жителі та гості.

Читайте також: У Чикаго відкривається виставка сучасного українського художника Леся Панчишина

З цієї нагоди на пропозицію голови місцевої організації та Жіночої організації СУР Ледії Співалюк, п'ятнадцять сімей села Вишавська Долина, яким виповнилося 50 років подружнього життя, отримали дипломи та подарунки від СУР. Нагороди вручив голова Марамурeської філії СУР Мирослав Петрецкий.

Грамотами також були нагороджені жителі Вишавської долини, які своєю самовідданою працею сприяють збереженню української мови, культури й традицій.

Фото: Uniunea Ucrainenilor din România Cоюз Українців Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-