В Сумгаїті триває фотовиставка про історію і сучасність Києво-Печерської Лаври

В Сумгаїті триває фотовиставка про історію і сучасність Києво-Печерської Лаври

Фото
Укрінформ
Поринути в історію і подивитися, як жила Києво-Печерська Лавра останні півтора століття, пропонує виставка фотографій, яка проходить в азербайджанському місті Сумгаїт.

Про це йдеться на сторінці Української громади ім.І.Франка (Сумгаїт) у Facebook.

«Друзі, у картинній галереї м.Сумгаїт продовжує свою роботу виставка художніх фотографій «Києво-Печерська лавра. Історія і сучасність». Фотовиставка триватиме до 5 жовтня», - повідомляється у дописі.

Як зазначається, представлені фотографії розповідають переважно про архітектурний ансамбль Києво-Печерської лаври, який включає 140 споруд, що відносяться до різних епох – від ХІ до ХХ ст., в тому числі два печерних комплекси.

«Києво-Печерська лавра за свою багатовікову історію пережила чимало катаклізмів, неодноразово руйнувалася ворогами, не оминали її й стихійні лиха. Особливо важкі випробування припали на долю монастиря у ХХ столітті. На фотографіях можна побачити руйнації, які зазнала Києво-Печерська лавра під час Другої світової війни. Але зусиллями українського народу національна святиня була відроджена. На виставці представлені як перші відомі фотографії Києво-Печерської лаври, що відносяться до 70–80-х рр. ХІХ ст., так і сучасні види святині», - повідомляється у дописі.

Читайте також: У Чорногорії відбудеться виставка українського національного одягу від відомої майстрині

Відкрили виставку члени української громади ім.І. Франка. Першими відвідувачами стали представники міської адмінистрації, вчителі шкіл Сумгаїту, члени української громади та мешканці міста.

Як зазначається у соцмережі, захід організовано Українською громадою ім.І. Франка міста Сумгаїт спільно з Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником з метою популяризації в Азербайджані української культури, мистецтва та архітектури.

Фото: Українська громада  ім.І.Франка Сумгаїт у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-