У Чорногорії відбудеться виставка українського національного одягу від відомої майстрині

У Чорногорії відбудеться виставка українського національного одягу від відомої майстрині

Укрінформ
Виставка національного одягу від майстрині Валентини Ануарової-Лісоколенко відбудеться 7-17 жовтня у чорногорському місті Бар.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Чорногорії.

«Виставка національного одягу Валі Ануарової-Лісоколенко, яка була презентована в місті Цетіньє, прямує до міста Бар і буде представлена з 7 по 17 жовтня у Палаці короля Ніколи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що урочисте відкриття виставки відбудеться у понеділок, 7 жовтня, о 19:00.

Захід проходитиме за адресою: Dvorac Kralja Nikole Zavičajni muzej, Kralja Nikole, 85000 Бар (Чорногория).

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня у Нєгошева музеї у місті Цетіньє відбувся український показ мод за участі української дизайнерки Анастасії Василик та майстра з реконструкції національного одягу Валентини Ануарової-Лісоколенко. Організаторами показу виступили Національний музей Чорногорії в м.Цетіньє та Посольство України в Чорногорії.

Читайте також: У Філадельфії пройде форум на тему Голодомору в Україні

Як відомо, Валентина Ануарова-Лісоколенко є знаною майстринею реплік та реставрацій з традиційних головних уборів і верхнього одягу. Для модельних агенцій і місцевих артистів вона розробляє дизайнерське вбрання у фольклорному стилі. Бере участь у міжнародних і національних фестивалях, а її твори зберігаються в українських і закордонних колекціонерів.

Валентина Ануарова-Лісоколенко - член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстер народного мистецтва в Полтавському осередку майстрів народного мистецтва України.

Фото: Ольга Стенько, пресслужба Посольства України в Чорногорії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-