Діти з України, які постраждали від агресії Росії, прибули на відпочинок до Польщі

Діти з України, які постраждали від агресії Росії, прибули на відпочинок до Польщі

Фото
Укрінформ
Уряд Польщі організував реабілітаційний проєкт для дітей з України, які втратили батьків через війну з Росією на сході України.

Про це повідомляє Польське Радіо.

«У Польщі з візитом перебувають українські діти, котрі постраждали унаслідок війни на Донбасі. Діти беруть участь у проєкті «Сімейні та терапевтичні табори для дітей – жертв військових дій та збройного конфлікту на Сході України», що фінансується Канцелярією прем’єра», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у проєкті беруть участь діти з різних регіонів України, котрі унаслідок війни з Росією на сході втратили когось із батьків, а також ті, чиї батьки служать в українській армії.

Метою терапевтичних таборів є психологічна підтримка та боротьба із так званим посттравматичним стресовим розладом, який, якщо не лікувати, у дорослому житті може бути надзвичайно небезпечним.   

«На жаль, там (у зоні бойових дій на сході України - ред.) постійно гинуть люди, постійно на прикордонні з російською агресією люди живуть із кулями, що летять над головами. Насправді, навіть немає дня, аби не було якоїсь жертви. Але абсолютно найбільшою потребою є лікування повоєнної травми, психологічна підтримка і реальна допомога для дітей», - сказав відповідальний у польському уряді за гуманітарну допомогу Міхал Вось, який у вівторок зустрівся у Сеймі з учасниками проєкту.

Читайте також: СКУ закликає Зеленського до чіткої позиції щодо виборів на Донбасі, курсу в ЄС та НАТО і санкцій проти РФ

Як розповіла Катажина Матерковська із Клубу католицької інтелігенції, який організовує проєкт, діти з України відвідують Польщу, зустрічаються із ровесниками і беруть участь у заняттях із фахівцями,.

Під час проєкту Польщу відвідає понад сто дітей з України. Перший етап проходить у місті Подкова-Лєсьна неподалік Варшави. Наступні етапи пройдуть у жовтні на Підгаллі. Вартість проєкту складає 250 тисяч злотих (приблизно 57 тис. євро).

Фото: polskieradio.pl, PAP/Paweł Supernak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-