У Відні пройшли міжнародні майстер-класи з електроакустичної музики

У Відні пройшли міжнародні майстер-класи з електроакустичної музики

Укрінформ
Майстер-класи з електроакустичної і акусматичної музики пройшли у Відні під час фестивалю "Sounds Around Me" у рамках міжнародного проєкту Українського інституту та The Acousmatic Project.

Участь у заходах з 24 до 29 вересня взяли 20 учасників з різних країн світу, включаючи Україну, повідомляє власний власний кореспондент Укрінформу.

"Визнані метри акусматичної та електроакустичної музики Анетт Ванд Ґорн, Томас Ґорбах, Алла Загайкевич та Жайме Рейш, які стали менторами для нового покоління музикантів, упродовж тижня ділилися своїми знаннями з композиторами і виконавцями з усього світу", - повідомили в Українському інституті.

Насичений графік проєкту не давав часу на відпочинок жодному з учасників: після репетицій, які щодня стартували о 9:00, відбувалися лекції та майстер-класи, які чергувалися з індивідуальними заняттями й консультаціями. Результатом цього ставала щоденна вечірня концертна програма студентів і менторів, яка щоразу тривала понад 5 годин.

Читайте також: На творчому вечорі української поетеси в Торонто збирали кошти для українських воїнів

Студенти також отримали унікальну нагоду попрацювати з електронним багатоканальним "оркестром" акусмоніумом – інструментом, який спеціально для майстер-класів зібрали з 52 гучномовців, що розташовані особливим чином відповідно до заданих характеристик і частот. Частина з учасників майстер-класів вперше спробували написати й виконати свої твори на такому інструменті.

"Для нас такі майстер-класи – це великий професійний стрибок, адже всі ті техніки та інструментарій, який ми тут опанували, потребують дуже тривалого самостійного опрацювання, на яке знадобилося би не менше ніж півроку. А на майстер-класах ментори одразу давали поради і направляли так, що прогрес роботи ставав помітнішим з кожним днем", – зазначила юна композиторка зі Львова Катерина Гривул.

Фото: The Acousmatic Project

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-