Українському альянсу у Швеції виповнилося 10 років

Українському альянсу у Швеції виповнилося 10 років

Укрінформ
Український альянс у Швеції відзначив 10 років з дня створення.

З цієї нагоди Тимчасовий Повірений у справах України у Швеції Олена Полуніна привітала голову альянсу Тетяну Реп, членів управи організації, партнерські організації, йдеться на сторінці Посольства України у Швеції у Facebook.

«Громадські організації українців у Швеції – члени Українського Альянсу у Швеції – об’єднані спільною метою: зміцненням українсько-шведського діалогу, підтримки міжлюдських контактів, збереженням української мови, культури, традицій та історії, автентичності українського народу. Дякую Вам та колективу волонтерів за підтримку України, її утвердження як самостійної, самобутньої та унікальної держави!», - зазначається у привітанні.

Повідомляється, що Український альянс у Швеції на чолі з Тетяною Реп шостий рік поспіль взяв участь у культурно-мистецьких заходах міжнародного книжкового ярмарку «Букмессан» (Bokmässan International Book Fair) у м.Гетеборг та представив українську культуру міжнародній аудиторії.

Нагадується, на ярмарку «Букмессан» 28-29 вересня працював український стенд. Як зазначається, значну увагу та позитивні відгуки українських та іноземних гостей ярмарку було присвячено стенду «Україна: історія та сучасність» та виступу музичного народного колективу «Кольорова шаль» у ході Українського сніданку.

Читайте також: Концерт творів «батька української музики» Миколи Лисенка пройшов у Будапешті

Як відомо, Український альянс у Швеції (швед. Ukrainska alliansen i Sverige) — організація, що об'єднує 12 різних об'єднань в Гетеборзі, Стокгольмі, Треллеборзі, Блекінгу і Євлі. Альянс був створений у 2009 році.

Основними напрямками діяльності організації є проведення навчальних днів та лекцій, розвиток культурних з'вязків між Україною та Швецією та робота з молоддю та дітьми.

Фото: Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в Швеції у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-