У Чорногорії пройдуть Дні української музики

У Чорногорії пройдуть Дні української музики

Укрінформ
Подгориця прийме Дні української музики, які пройдуть 30 вересня - 6 жовтня в культурно-інформаційному центрі "Budo Tomovic".

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Чорногорії.

"Дні Української музики в Чорногорії познайомлять чорногорців з культурою України, про яку вони поки, на жаль, знають дуже мало. За допомогою культурної дипломатії в Чорногорії дізнаються про нашу державу як про сучасну, європейську, висококультурну країну з багатовіковою історією і самобутніми традиціями", - зазначається у повідомленні.

Дні Української музики організовані Асоціацією по розвитку міжнародних відносин ADRUM за підтримки Посольства України в Чорногорії. Партнер проєкту – МГО "За сімейні цінності".

У рамках заходу відбудеться художня виставка, концерт та майстер-класи української музики. На виставці Національний музей Тараса Шевченка представить твори українського генія Тараса Шевченка "Музикі", а STUDIORAR – сучасну українську фотографію.

У проєкті беруть участь майстри фотомистецтва Валентин Кармінський, Олександр Путров, Олександр Удра, Сергій Тушинський, Андрій Максимов, Олександр Воропаєв. Експозиція фотографії під назвою "Дивись і слухай" включає 20 фото сучасних українських зірок різних жанрів – "Океана Ельзи", "DakhaBraha", Людмили Монастирської, Тіни Кароль та ін. Під кожним фото є QR-код з посиланням на пісню даного артиста або гурту.

У концерті візьмуть участь заслужена артистка України Тетяна Піскарьова, оперна співачка Тетяна Бондарь, інструменталісти-віртуози бандурист Ярослав Джусь та сопілкар Максим Бережнюк.

Також для всіх охочих відбудуться майстер-класи, де відвідувачі дізнаються про унікальні українські музичні інструменти та зможуть заспівати та зіграти з виконавцями українську музику.

Читайте також: У Ноттінгемі покажуть фільм «Міф» про Василя Сліпака

Національний музей Тараса Шевченка передасть у дар музеям Чорногорії роботи українських художників: картину Валентини Козяр "Скрипаль" до Національного музею Чорногорії та картину Михаїла Кириленка "Мелодія гір" до Музеїв та Галерей Подгориці.

Фото: Укрінформ, пресслужба Посольства України в Чорногорії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-