Україні потрібен мир, але не за будь-яку ціну – Павло Ґрод

Україні потрібен мир, але не за будь-яку ціну – Павло Ґрод

Укрінформ
Україні потрібен мир, але не на будь-яких умовах, вважає президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод.

Свої міркування з цього приводу він виклав на сайті СКУ.

"Формула "мир за будь-яку ціну" узаконить іноземні окупаційні сили в Україні, створить тривалий розкол в країні та відтягне Україну від її шляху до євроатлантичної інтеграції, - це те, чого хоче Путін", - вважає президент СКУ.

Він зазначив, що Україна не може погоджуватися на вибори на окупованій частині Донбасу, "поки не буде гарантована безпека для її громадян, передбачено реальний політичний дискурс та поки ті мешканці, які були змушені втікати, не зможуть повернутися, щоб проголосувати".

Президент СКУ нагадав про очікувану у жовтні зустріч України, Росії, Франції та Німеччини в Парижі, "щоб укласти мирну угоду для закінчення війни, яку Росія розпочала п'ять років тому".

"Україна ризикує сісти за стіл переговорів ослабленою, якщо тільки Сполучені Штати не дадуть їй повної підтримки та не спонукатимуть до цього Європу. Німеччина та Франція бачать політичну недосвідченість Володимира Зеленського як можливість досягти прориву в переговорах у Нормандському форматі, сподіваючись, що він піде на компроміс у питаннях, на які не пішов його попередник", - зазначив Ґрод.

Президент СКУ вважає, що західні партнери не повинні тиснути на Україну у питанні миру. "США, Німеччина та Франція не повинні силувати Україну погоджуватись із будь-якою формою  встановлення миру, яка змусить Україну проводити вибори в той час, коли окуповані території на Донбасі нагадують поліцейську державу під російським контролем. В іншому випадку ці "союзники" назавжди дестабілізують Україну з підконтрольним Росії анклавом на сході України. Запропонований Путіним мирний план роздробить Україну так, що вона не зможе бути єдиною", - написав президент СКУ.

Він нагадує, що якщо когось треба змушувати до дій, то це має бути Володимір Путін. "США, Канада, ЄС та їх союзники мусять продовжувати посилювати санкції проти Росії та підтримувати Україну. Прогинання перед Путіним ще більше заохотить його і доведе, що агресія діє, та призведе до серйозних наслідків далеко за межами України", - зазначив Ґрод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-