На Європейському дні мов у Швеції уперше представили українську

На Європейському дні мов у Швеції уперше представили українську

Укрінформ
У Стокгольмі за підтримки Представництва Європейської Комісії відбувся щорічний Європейський день мов, на якому Український інститут у Швеції уперше представив українську мову.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Королівстві Швеція.

«Український інститут у Швеції вперше взяв участь у заходах та представив українську мову шведським школярам та студентам. Волонтери організації протягом доби допомагали зацікавленим учням вивчити українську абетку, правила вимови та написання українською мовою», - йдеться у повідомленні.

У рамках свята було презентовано український стенд, ключові події українсько-шведських відносин та сучасного розвитку України.

Нагадується, що Європейський день мов відзначається щороку 26 вересня і має на меті зміцнення мовної ідентичності європейських народів, поваги до різноманіття культур та етносів.

Український інститут у Швеції є органічною складовою системної роботи з розбудови України як незалежної демократичної держави. Як зазначається на сайті установи, місія інституту полягає в тому, щоб через низку мистецьких та благодійних заходів помістити Україну в культурний простір Швеції, відкрити Україну як країну обдарованих музикантів, художників, поетів, письменників, акторів, режисерів тощо.

"Ми прагнемо поширити українську багату культурну спадщину і сприяти кращому розумінню і пізнанню української культури і історії. Український інститут в Швеції намагається підтримувати українських митців, ознайомлюючи світовий загал з їх творчими  доробками шляхом організації та фінансування концертів, виставок, показів кінофільмів театральних гастролей та інших культурних заходів", - зазначається на сайті.

Фото: пресслужба Посольства України в Королівстві Швеція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-