В Буенос-Айресі урочисто відзначили 70-річчя заснування Пласту в Аргентині

В Буенос-Айресі урочисто відзначили 70-річчя заснування Пласту в Аргентині

Фото
Укрінформ
Урочистості з нагоди відзначення 70-ї річниці від дня заснування української скаутської організації Пласт в Аргентині відбулися в Буенос-Айресі.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Аргентинській Республіці.

Участь у святкових заходах з нагоди ювілею започаткування діяльності Пласту на теренах Аргентини взяли Провід організації на чолі з головою Крайової пластової старшини (КПС) Адріяною Хам, керівники українських громадських і релігійних організацій, чисельні представники різних поколінь пластунів, а також співробітники Посольства України та члени їхніх сімей.

Під час святкової Служби Божої цієї неділі у Кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці в аргентинській столиці парох цього храму о.Назарій Кащак подякував усім, хто доклав чималих зусиль для розвитку Пласту в Аргентині. «70 років діяльності українських скаутів на теренах Аргентини засвідчили, що ваша справа є доброю та необхідною, адже ви служите вихованню дітей і молоді, прищеплюючи їм вічні цінності: любов до України і Бога, жертовну посвяту для служіння ближнім», - зазначив о.Назарій.

Після урочистої збірки у Пластовій Домівці всіх чотирьох пластунських укладів Андрій Василик, Мар’яна Андрусяк, Юрій Назарик розповіли про засновників організації, її цілі та подальші плани на майбутнє.

Гості та симпатики українського пластового руху були зворушені вітальним зверненням Глави та Отця Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Блаженнішого Святослава (Шевчука), а також спеціально підготовленим до ювілею відеофільмом про історію Пласту в Аргентині та роль організації у житті української громади.

Тимчасовий повірений у справах України в Аргентині Маргарита Арістова подякувала членам Проводу українських скаутів Аргентини за їх наполегливість і завзяття у вихованні аргентинської молоді українського походження на засадах добра, чесності та любові до історичної Батьківщини.

У свою чергу, представникам Посольства України в Аргентині було вручено послання від голови Головної пластової булави Конференції українських пластових організацій Марти Кузьмович з подякою за тісну співпрацю та сприяння благородній справі пластунів.

Читайте також: У Сіднеї пройшов концерт пам’яті Володимира Івасюка

Як відомо, Пласт — українська скаутська організація з відділами по цілому світі, яка ставить собі на меті українське патріотичне та всебічне виховання молоді. Пласт як велика організація існує в Аргентині з 1949 року. Найбільший пластовий осередок (станиця) в країні — місто Буенос-Айрес. Також існують станиці у Берасатегі і Бальєстері.

Фото: Embajada de Ucrania en la Argentina / Посольство України в Аргентині у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-