У Нідерландах українка отримала відзнаку “Берегиня українського роду”

У Нідерландах українка отримала відзнаку “Берегиня українського роду”

Фото
Укрінформ
Член правління Фундації “Українці в Нідерландах” Людмила Лісовська отримала відзнаку “Берегиня українського роду” з нагоди 70-ліття Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО).

Нагороду Лісовській вручила член правління СФУЖО, директор української школи "Веселка" Олександра Фарима у присутності працівників школи, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Я надзвичайно горда за високу оцінку у вигляді такої чудової відзнаки. Цього літа я вже отримала відзнаку від експрезидента Порошенка за волонтерську діяльність, також мені пересилали грамоти та подяки як громадські волонтерські організації України, так і самі військові частини, з якими ми контактуємо. З нагоди 25-ї річниці Незалежності України я отримала відзнаку - срібний тризуб від посольства України в Нідерландах”, - каже Лісовська.

Член правління Фундації “Українці в Нідерландах” також наголосила, що всі ці нагороди не є її персональними. “Вони є містком зв'язку між тими, хто підтримує мене тут, і тими, хто отримує нашу допомогу в Україні. Одна людина не може зробити стільки, так багато можна зробити громадою!”, - зазначила Лісовська.

Читайте також: У Сіднеї відзначили 10-річчя Нової української школи

З січня 2014 року Людмила Лісовська активно допомагає українським бійцям на Донбасі. Вона є однією з тих, завдяки кому в Нідерландах відбувається активний збір коштів на ліки, медичне обладнання, одяг, військове устаткування. Допомогу надають пораненим у госпіталях, вимушеним переселенцям та школам.

Лісовська є засновницею парафії Української греко-католицької церкви (УГКЦ) у Райсвайку, навколо якої гуртує громаду, заснувала український хор в Гаазі. А ще займається організацією концертів, показів фільмів, презентацією книжок, які популяризують Україну. Відповідальна за об‘єднання українців в регіоні Гаага.

Фото: з архіву Людмили Лісовської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-