Діаспоряни у Бразилії взяли участь у міжнародному фольклорному фестивалі у Сан-Паулу

Діаспоряни у Бразилії взяли участь у міжнародному фольклорному фестивалі у Сан-Паулу

Фото
Укрінформ
Український гурток народних танців «Київ» (Grupo de Danças Folclóricas Ucranianas Kyiv) з Бразилії представив Україну на 48-му міжнародному фольклорному фестивалі у Сан-Паулу.

Про це йдеться на сторінці Консульства України у м.Сан-Паулу у Facebook.

«Українці зібрали найбільшу кількість оплесків у заповненій залі, де виступали цими вихідними виступали у Бразильському товаристві японської культури у Сан-Паулу близько 34 фольклорні групи-вихідці з 22 країн світу! І саме це підбадьорює, що Україна живе, що Україна жива, що Україна - незламна! Щира вдячність нашим українцям, які просувають і підтримують українську культуру в Бразилії!», - повідомляється у дописі.

Українські учасники подарували гостям «неймовірне відчуття, коли відстань у понад 11000 км від Києва до Сан-Паулу не відчувається, бо душа України постійно присутня у Бразилії!».

Як зазначається, увесь склад Консульства України в Сан-Паулу і гості фестивалю мали чудову нагоду зануритися в українську атмосферу, яку створили українська символіка, танці, ритм життя. Навіть серед представників 3-го та 4-го поколінь українців у Бразилії усе українське підтримується, зберігається та продовжується.

Крім того, у рамках виступу українського колективу присутнім нагадали, що Крим - це Україна, використавши заставку із зображенням "Ластівчиного гнізда" - пам'ятки архітектури та історії, розташованої на 40-метровій скелі Ай-Тодорського мису в смт Гаспра у Криму.

"А головне, що #Crimeia це #Україна!!! Із заставки нашої фольклорної групи Куiv ви це зрозуміли", - зазначається у соцмережі.

Міжнародний фольклорний фестиваль Festival de Danças Folclóricas Internacionais відбувся 21-22 вересня у Сан-Паулу за участі музичних і танцювальних колективів представників 22 країн. Як повідомляється у дописі на сторінці Консульства, подія, що проходила під гаслом: «Мрія про гармонію між народами», висвітлює мультикультуралізм та мирне співіснування різних культур в Бразилії.

У рамках фестивалю різні покоління представляли себе та демонстрували, наскільки динамічно відбувається передача культури та традицій у громадах та наскільки живими вони залишаються у повсякденному житті діаспорян.

Окрім перегляду музичних талантів учасників, гості фестивалю мали змогу долучитися до кулінраних традицій країн-учасниць,познайомитися з традиційними видами ремесел, а також придбати вироби народних майстрів.

Нагадаємо, український гурток народних танців «Київ» був створений у 1961 році. Представляє Українсько-бразильське товариство «Соборність».

Фото: Consulado da Ucrânia em São Paulo / Консульство України у м.Сан-Паулу, Bunkyo - Sociedade Brasileira de Cultura Japonesa e de Assistência Social‎ у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-