В Австрії відкрили пам’ятний знак українським біженцям, загиблим в Першу світову

В Австрії відкрили пам’ятний знак українським біженцям, загиблим в Першу світову

Укрінформ
На солдатському цвинтарі у австрійському місті Вольфсберг відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку на спомин про майже 900 загиблих біженців з Галичини, які рятувалися від Першої світової війни.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Посольства України в Австрії.

"20 вересня Посол Олександр Щерба взяв участь у відкритті пам’ятного знаку на солдатському цвинтарі у австрійському місті Вольфсберг, поруч з яким під час Першої світової війни розташовувався табір для біженців з Галичини. Від хвороб та недоїдання в таборі померли тоді понад 900 біженців, більшість з яких складали діти", - йдеться у повідомленні.

Спільно з бургомістром міста український посол поклав вінок та подякував австрійській стороні за відкриття цієї непростої сторінки та чесний погляд на спільну історію українського та австрійського народів.

Читайте також: У Відні відкрилася виставка творів українського мистецтва "Між вогнем і вогнем"

"Жінки, старики, діти. Багато померли від хвороб та недоїдання. Сьогодні австрійська влада відкрила пам’ятні дошки на місцевому солдатському цвинтарі. На дошках імена померлих. Всі до єдиного. Неприємна історична сторінка для Австрії, але вони її відкрили самі - чесно, без переписування історії та рожевих окулярів. Подякував їм сьогодні за це. Історія - це великий цвинтар. На ньому треба вміти шанувати і чужі могили, чужий біль. А ще краще, щоб такого поняття, як «чужий біль» взагалі не було", - зазначив Щерба на своїй сторінці Facebook.

Він додав, що крім гімнів України та Австрії, в пам`ять про похованих українців військовий оркестр також зіграв "Український марш" німецького композитора Отто Вагнера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-