У Дербі освятять новий пам’ятник ветерану української визвольної боротьби Євтимовичу

У Дербі освятять новий пам’ятник ветерану української визвольної боротьби Євтимовичу

Укрінформ
В англійському місті Дербі сьогодні освятять новий пам’ятник ветеранові української визвольної боротьби Сергію Євтимовичу.

Про це йдеться на сторінці української громади Дербіширу (Derbyshire Ukrainian Community) у Facebook.

«Запрошуємо на освячення нового меморіального каменю на могилі ветерана української визвольної боротьби Сергія Євтимовича, який вижив у боях під Крутами. Освячення відбудеться в cуботу, 21 вересня, о 12:00 на його могилі на кладовищі у Дербі (Nottingham Road, Chaddesden, Derby DE21 6FN)», - йдеться у дописі.

Зазначається, що після церемонії освячення відбудеться тризна та урочистий захід в Домівці Союзу українців у Великій Британії (СУБ) у Дербі за адресою: 27 Charnwood Street, Derby, DE1 2GU.

Читайте також: В СКУ подякували В’ятровичу за роботу на чолі Інституту нацпам’яті

Нагадаємо, Сергій Євтимович (1900 - 1964) - хорунжий, згодом, підполковник Армії УНР, учасник бою під Крутами в складі студентської сотні. Випускник II випуску Спільної юнацької школи, учасник Першого зимового походу. Член редколегії журналів «Український Ветеран» (1935) та «Немізіда» (1936), які видавались у Варшаві.

Під час Другої світової війни був старшиною дивізії військ СС «Галичина» (1943—1945), учасник бою під Бродами. Активіст «Об'єднання бувших вояків-українців у Великій Британії». Похований на цвинтарі Ноттінгем Роад (Nottingham Road) в Дербі (Дербішир, Велика Британія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-