В СКУ подякували В’ятровичу за роботу на чолі Інституту нацпам’яті

В СКУ подякували В’ятровичу за роботу на чолі Інституту нацпам’яті

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) висловив подяку Володимиру В’ятровичу, який  очолював Український інститут національної пам’яті протягом 2014-2019 років.

Про це повідомляється на сторінці СКУ у Facebook.

«Від себе особисто і від імені Світового конґресу українців хочу подякувати Володимиру В’ятровичу за неоціненний вклад в очищення України від радянського минулого, від символів знущання та приниження українського народу. Завдяки зусиллям інституту на чолі з Володимиром В’ятровичем Україна позбувається свого тягаря з минулого, а найголовніше – нарешті поширюється українська історія, не викручена комуністичною ідеологією або російською пропагандою, встановлюється історична справедливість, український народ, нарешті, має можливість дізнатися про своє минуле» - заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Зазначається, що за 5 років роботи на посаді голови Українського інституту національної пам’яті було зроблено фундаментальну роботу з відбудови національно-культурної ідентичності українського народу, була проведена колосальна робота щодо української історичної достовірності та справедливості.

Серед основних заслуг також називається очищення України від тоталітарної символіки; розсекречення архівів КДБ; відновлення справедливості щодо учасників визвольного руху - їх визнано борцями за незалежність. Також серед досягнень називаються початок реабілітації жертв репресій за оновленим законом; проведення масштабної роботи з популяризації української історії та розвінчування міфів про наше минуле. Нагадується, що у 2015 році Український інститут національної пам’яті спільно з партнерами розробив 4 законопроекти з декомунізації.

Зазначається, що Світовий конґрес українців активно співпрацює з Українським інститутом національної пам’яті, і в рамках цієї тісної взаємодії було здійснено ряд значущих проектів.

У СКУ висловили сподівання, що Український інститут національної пам’яті продовжить свою роботу й надалі буде відстоювати українську національну пам’ять у світі.

Читайте також: Інститут Нацпам'яті продовжить роботу над розпочатими проєктами — В'ятрович

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 18 вересня, Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обійняв цю посаду в березні 2014 року.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук подякував за роботу звільненому голові Українського Інституту нацпам’яті Володимиру В’ятровичу та пообіцяв, що ключові напрями роботи Інституту залишаться незмінними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-