Цикл документальних фільмів “Неzламні” показали у Вільнюсі

Цикл документальних фільмів “Неzламні” показали у Вільнюсі

Укрінформ
У литовській столиці днями відбувся показ циклу документальних фільмів “Неzламні".

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Литві.

«Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський разом зі співробітниками Посольства взяв участь у показі циклу документальних фільмів “Неzламні”, організованим литовськими активістами. Серія документальних фільмів, що були зняті Правозахисною групою “СІЧ”, розповідає історію трьох жінок, які через свою патріотичну позицію стали жертвами російської агресії та потрапили у полон до бойовиків», - йдеться у повдіомленні.

На показі були присутні режисер фільму Ольга Божко (Волинська), директор правозахисної групи “СІЧ” Дмитро Рева та одна з героїнь циклу Ганна Ільющенкова, яка після поранення та полону перебувала в Литві на реабілітації у 2014 році.

Читайте також: У Кишиневі відкрилася виставка українського художника Івана Марчука

У своєму виступі Посол України щиро подякував Литовській державі, народу Литви за підтримку та допомогу, яка ними надається з початку російської агресії, а також наголосив на надзвичайній важливості роботи, що її проводять українські активісти з метою донесення інформації про наслідки російської агресії на Сході України.

У заході також взяли участь Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс, керівництво міністерства оборони та Збройних сил Литви, депутати литовського парламенту, представники Міністерства культури Литви, литовські журналісти, волонтери та військовослужбовці, представники української громади.

Фото: Ukrainos Ambasada Lietuvoje / Посольство України в Литві у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-