Бібліотека в Нью-Йорку отримала понад 70 книг українською мовою

Бібліотека в Нью-Йорку отримала понад 70 книг українською мовою

Укрінформ
Одне з відділень Нью-Йоркської публічної бібліотеки в Іст-Віллідж отримало 75 примірників книг українською мовою.

Про це повідомляє Український інститут Америки у Facebook.

«Відтендорфське відділення Нью-Йоркської публічної бібліотеки в Іст-Віллідж отримало колекцію з 75  найменувань видавництва "Дух і Літера". Серед них – твори Світлани Алексієвич, Патриарха Варфоломія, Папи Франциска тощо», - повідомляється у дописі.

Серед нових надходжень також книги про Майдан («History in Testimonies»). Про Львів у Другій світовій війні розповідається у книзі Олі Гнатюк, а про музику – у творі Валентина Сільвестрова.

Як зазначається, перелік українських книжок доступний на веб-сайті. Твори  для дітей розташовані на другому поверсі @ottendorfer_library.

Колекція актуальних українських періодичних видань доступна онлайн для членів бібліотеки.

Повідомляється, що членство в Нью-Йоркській публічній бібліотеці є безкоштовним і відкритим для будь-якої людини, яка живе, працює, навчається або сплачує податки на нерухомість у штаті Нью-Йорк. Читачі можуть замовити забрати (і відмовитись) від українських книг у 92 місцевих філіях у Бронксі, Манхеттені та Стейтен Айленд.

За детальною інформацією щодо української колекції на @nypl можна звертатись до Координаційного комітету з питань допомоги Україні (Coordinating Committee to Aid Ukraine) на електронну пошту: quialeones@gmail.com.

Читайте також: Український культурний центр в англійському Редінгу відзначив 50-річчя

«Дух і Літера» — українське видавництво літератури філософського, соціально-політичного, культурологічного та богословського напрямків, засноване у 1992 році. Розташоване в Києві, при університеті «Києво-Могилянська академія».

Фото: Ukrainian Institute of America

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-