Роман українського письменника Валер'яна Підмогильного «Місто» вийшов у чеському перекладі

Роман українського письменника Валер'яна Підмогильного «Місто» вийшов у чеському перекладі

Укрінформ
Роман «Місто» українського письменника і перекладача Валер'яна Підмогильного перекладено чеською мовою.

Про це повідомило Посольство України в Чехії на своїй сторінці у Facebook.

«У продовження популяризації української літератури 1920-1930-х років: роман Валер'яна Підмогильного «Місто» відтепер доступний чеською мовою! Вітаємо перекладача Мирослава Томека, редакторку Терезу Хланьову та дизайнерку Олену Старанчук з виходом книги!», - йдеться у дописі.

Зазначається також, що Олена Старанчук цього року була розробником українського «авангардного» стенду на книжковій ярмарці «Світ книги» в Празі.

Читайте також: «Празький Майдан» у 5-річчя своєї діяльності: стоятимемо до повної деокупації Криму і Донбасу

Як відомо, Валер'ян Підмогильний (2 лютого 1901— 3 листопада 1937, Сандармох, Карелія) — український письменник і перекладач, один з найвизначніших прозаїків українського «розстріляного відродження». Жертва сталінських репресій.

Валер'ян Підмогильний - один з найвизначніших українських перекладачів французької літератури. За своєю стилістичною точністю та мовною віртуозністю його переклади Анатоля Франса, Бальзака, Мопассана, Стендаля, Гельвеція, Вольтера, Дідро, Альфонса Доде, Проспера Меріме, Гюстава Флобера, Віктора Гюґо, Жоржа Дюамеля досі вважаються неперевершеними й охоче перевидаються багатьма українськими видавництвами.

«Місто» — роман Валер'яна Підмогильного, опублікований 1928 року. Твір було написано в модерністській стилістиці з використанням деяких моделей французького роману XIX століття. У романі «Місто», на відміну від традиційної селянської і соціальної тематики, акцент переноситься на урбаністичну проблематику, порушуються філософські питання буття, аналізується психіка героїв, а конфлікт розгортається між людьми з різними світоглядами. «Місто» вважається першим урбаністичним романом в українській літературі, з новими героями, проблематикою та манерою оповіді.

Фото: Укрінформ, vetrnemlyny.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-