Українська діаспора закликає Верховну Раду сприяти поверненню українців

Українська діаспора закликає Верховну Раду сприяти поверненню українців

Укрінформ
Українська діаспора вітає створення у Верховій Раді міжфракційного об’єднання “Українці в світі”.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Створення в українському парламенті цього міжфракційного об'єднання дозволить мати справу із проблемами, що стосуються українців по всьому світу. Це - значний крок у бік зближення та покращення відносин між Україною та українцями по всьому світу”, - сказав Ґрод.

За його словами, це служить також “важливим індикатором інтересу держави до забезпечення ефективної комунікації із українцями по всьому світу”.

“Ми очікуємо на плідну співпрацю, що допоможе підтримати зростання та розвиток України як успішної, незалежної, самодостатньої, демократичної європейської держави, а також продовжити консолідацію та розвиток світової української громади”, - зазначив президент СКУ.

Окрім цього, він закликав усіх народних депутатів України приєднатися до роботи міжфракційного об'єднання. “Ми маємо намір спільно пропонувати законопропроекти, метою яких стане створення сприятливих умов для повернення українців до України”, - підсумував Ґрод.

Читайте також: СКУ побачив конструктив у підході нової влади до співпраці з діаспорою

Як повідомлялося, до міжфракційного об’єднання “Україні в світі” увійшли представники усіх політичних партій Верховної Ради, окрім “Опозиційної платформи - за життя”.

Фото: сторінка Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-