У Вашингтоні пройшов 17-й щорічний Український фестиваль

У Вашингтоні пройшов 17-й щорічний Український фестиваль

Відео
Укрінформ
У столиці США пройшов 17-й щорічний Український фестиваль, який традиційно зібрав етнічних українців та їхніх друзів.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Дуже багато наших українців запрошують своїх американських друзів: приходьте, подивіться -  це моя церква, мій фестиваль, моя їжа, моя сорочка, моя культура. Це є наша гордість, це чудово», - каже Володимир Штеляк, настоятель православного собору святого Андрія.

Він 18 років тому взявся за нелегку справу - організувати фестиваль, який упродовж трьох днів відвідують 8-10 тис. людей. Така ініціатива, окрім важкої праці, потребує значних фінансових інвестицій, які можуть не окупитися. Але це не лякає о.Володимира.

"Українська культура – це бренд, який потрібно популяризувати", - вважають організатори фестивалю у Вашингтоні.

Українська громада американської столиці та передмістя порівняно невелика, тож місцевий фестиваль орієнтовано на публіку за її межами. Відвідувачі фестивалю у захваті, незалежно від того, мають українське коріння чи ні. «Тут можна зануритися в культуру. Їжа, спів, танці – все просто чудово», - каже один з гостей фестивалю на ім’я Брендон.

«Ми кожного року приходимо сюди. Це дуже особливий фестиваль. Ми тут відпочиваємо, насолоджуємося, ніби приїздимо додому», - розповідає відвідувачка Олена.

«Це частина спадщини – танці, розваги. Чудово, весело», - зазначає черговий гість Рональд Добрянськи.

Як зазначається, організувати такий масштабний фестиваль можливо лише завдяки волонтерам. Починаючи від грудня попереднього року, у процесі активно задіяно понад 150 осіб.

Вже за кілька місяців організатори українського свята у районі американської столиці розпочнуть планувати черговий, 18-й фестиваль. «На мою думку, це наш обов’язок, ми просто повинні це робити», - переконаний Володимир Штеляк.

Читайте також: У Відні покажуть оперу-антиутопію GAZ за мотивами постановки Леся Курбаса

Нагадаємо, 17-й щорічний Український фестиваль відбувся 13-15 вересня на території українського православного собору святого Андрія. Головним співспонсором заходу цьогоріч стало Посольство України в США, зазначається на сторінці Американо-української бізнес-ради (U.S.-Ukraine Business Council, USUBC). Фестиваль цього року презентував виступи українських артистів і танцюристів, смачні страви української кухні, майстер-класи, розваги для малечі тощо.

Фото: youtube.com, usubc.org

Відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-