У Відні покажуть оперу-антиутопію GAZ за мотивами постановки Леся Курбаса

У Відні покажуть оперу-антиутопію GAZ за мотивами постановки Леся Курбаса

Укрінформ
Європейська прем’єра опери-антиутопії GAZ відбудеться 17 вересня у Відні під час фестивалю Musiktheatertage.

Джерелом натхнення опери є постановка “Ґаз” українського театрального режисера-авангардиста Леся Курбаса за однойменним твором німецького письменника експресіоніста Ґеорга Кайзера, реалізована 1923 року у Києві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Захід проходитиме в альтернативному культурному центрі WUK, всі квитки вже розкуплено.

Європейська прем’єра опери GAZ пройде в рамках Культурного року Україна-Австрія 2019 за фінансової підтримки Українського інституту.

Читайте також: У Дніпрі відкрили Бібліотеку української діаспори

Як відомо, світова прем’єра опери відбулася 11 червня 2019 у Національному театрі ім. І. Франка (Київ). У подальшому також планується американська прем’єра: у 2020 році, в театрі La Mama (Нью-Йорк, США).

Опера є спільним продуктом NOVA OPERA та Yara Arts Group. Композитори: Роман Григорів та Ілля Разумейко. Режисер - Вірляна Ткач.

За словами організаторів, GAZ – це творення великої синтетичної оперної форми на перетині постдраматичного та інструментального театру. Творці сполучають перформативні практики із досвідом авангардної та електронної музики в жанрі “composed theater”. Дія опери GAZ вибудовується навколо історії про вибух на футуристичній фабриці, що колись продукувала енергію для всього індустріального суспільства. Центральним образом художньої реальності є препароване піаніно – колишній пульт індустріального гіганта, який поєднував живе і техногенне в одній системі.

Фото: Musiktheatertage‎

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-