Небезпечне повітря в Куала-Лумпурі: українцям рекомендують менше перебувати на вулиці

Небезпечне повітря в Куала-Лумпурі: українцям рекомендують менше перебувати на вулиці

Укрінформ
У зв'язку з підвищеним рівнем забруднення повітря в Куала-Лумпурі продуктами горіння Посольство України в Малайзії просить українців обмежити перебування на відкритому повітрі.

Відповідні рекомендації оприлюднила пресслужба українського диппредставництва.

«Наполегливо рекомендуємо обмежити перебування на відкритому повітрі, носити захисні маски, у приміщенні зачиняти вікна та, за можливості, використовувати пристрої для очищення повітря. Особливу групу ризику складають діти, люди похилого віку та особи із захворюванням дихальних шляхів та серцево-судинної системи», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у випадку погіршення самопочуття треба звернутися до лікаря.

Як зазначається, в окремих районах м.Куала-Лумпур 14 вересня було зафіксовано небезпечний для здоров'я індекс забруднення повітря продуктами горіння (AQI, Air quality index).

Згідно з прогнозами, у найближчі дні в Малайзії загалом зберігатиметься складна ситуація із забрудненням («Шкідливий» та «Дуже шкідливий» рівень). Погіршення показників зазвичай відбувається у вечірньо-нічні години.

Актуальну інформацію щодо показників можна перевірити на сайтах 

http://aqicn.org/map/malaysia/, https://www.airvisual.com/malaysia/ або за домопогою мобільгого додатку “IQAir AirVisual”.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на ВВС, днями Влада в Індонезії та Малайзії офіційно сповістила мешканців про смог, спричинений лісовими пожежами, які вирують на великих ділянках лісових масивів обох країн.

Як зазначається, обидві країни закрили школи та почали видавати маски для обличчя.

Читайте також: В Індонезії викликатимуть штучні опади для гасіння лісових пожеж

Супутникові знімки показують, що в індонезійських провінціях Калімантан та Суматра палають майже 1000 пожеж, у Малайзії - 10.

Багато пожеж спричинено незаконним розчищенням земель для ведення господарства.

Напередодні у шістьох штатах Малайзії був зафіксований “нездоровий” рівень забруднення повітря.

Фото: pamper.my

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-