У бразильській Куритібі запрошують на курси з української вишивки

У бразильській Куритібі запрошують на курси з української вишивки

Укрінформ
Навчитися мистецтву українського вишивання запрошують у бразильській Куритібі, де 14 вересня відкриваються відповідні курси.

Про це йдеться на сторінці Української фольклорної групи «Полтава» м. Куритіба (Grupo Folclórico Ucraniano Poltava) у Facebook.

«Давайте вчитися вишивати у наступні суботи: 14, 21 та 28 вересня. У нас буде курс вишивання для початківців віком від 12 років», - повідомляється у дописі.

 Зазначається, що заняття триватимуть по дві години. Навчання на курсах коштує 10 реалів (близько 61 гривні - ред.), сюди входить комплект необхідних матеріалів.

З питань реєстрації звертатися за телефоном: (41) 99971-0839 (Кристина).

Читайте також: В Українському інституті Америки відкривається виставка Петра Сметани

Як зазначається у соцмережі, Українська фольклорна група «Полтава» була заснована 13 червня 1981 року, аби нащадки українських іммігрантів до Бразилії мали змогу долучитися до скарбів багатої тисячолітньої української культури.

Фольклорна група «Полтава» упродовж майже 40 років своєю безперебійною працєю сприяє  збереженню та поширенню української культури. Дитячі, юнацькі й дорослі творчі колективи групи об’єднують понад 200 членів.

Група «Полтава» є організатором та учасником різних заходів з популяризації української культури і традицій у Куритібі, зокрема, майстер-класів, Днів України, концертів тощо.

За даними Посольства України в Федеративній Республіці Бразилія, сьогодні в країні проживають близько 500 тис. етнічних українців, з них 400 тис. у штаті Паранá. Куритіба з 33 тис. мешканців українського походження є другим найбільшим містом компактного проживання українців у штаті.

Відео: Grupo Folclórico Ucraniano Poltava

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-