У Монреалі пройшов Український вечір меду

У Монреалі пройшов Український вечір меду

Фото
Укрінформ
Українські виробники меду представили свою продукцю на Українському вечорі меду, який відбувся днями в Монреалі в рамках 46-го Міжнародного конгресу та виставки бджільництва "Апімондія 2019".

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Канаді.

"У рамках 46-го Міжнародного конгресу та виставки бджільництва "Апімондія 2019" відбувся Український вечір меду", - зазначається у повідомленні.

В Українському вечорі меду, організованому спільно Асоціацією експортерів меду України та Спілкою пасічників України за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН та Європейського банку реконструкції та розвитку, взяли участь представники галузі бджільництва з усього світу.

Виступаючи на заході, радник з економічних питань Посольства України в Канаді Петро Петренко окреслив головні переваги Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою та закликав українських виробників та експортерів продуктів бджільництва сміливо підкорювати канадський ринок. Він підкреслив, що надання сприяння українським підприємцям в експорті є одним з пріоритетних завдань Посольства.

Як зазначається, "Апімондія" –  Міжнародна федерація асоціацій бджолярів, покликана сприяти співпраці пасічників, науковців, експортерів та законодавців у галузі апікультури шляхом організації Конгресів та симопозіумів, що відбуваються кожні два роки.

Цьогорічний Міжнародний конгрес та виставка бджільництва «Апімондія 2019» проходив у Монреалі з 8 до 12  вересня. 

Повідомляється, що Україна на заході вперше була представлена окремим об’єднаним національним стендом. На ньому можна було ознайомитись із медовою продукцією від провідних українських переробників та фасувальників меду. Під час виставки у відвідувачів також була чудова нагода поспілкуватися безпосередньо із українськими пасічниками.

Читайте також: Епіфаній розповів представникам Світового конґресу українців про процес визнання ПЦУ

Нагадується, що Україна входить до п’ятірки найбільших світових виробників та експортерів натурального меду. Щороку експорт українського меду сягає близько 60 тис. тон, а географія охоплює всю північну півкулю.

Фото: Укрінформ, сторінка Embassy of Ukraine in Canada / Посольство України в Канаді у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-