Епіфаній розповів представникам Світового конґресу українців про процес визнання ПЦУ

Епіфаній розповів представникам Світового конґресу українців про процес визнання ПЦУ

Фото
Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів робочу зустріч із представниками Світового конґресу українців (СКУ), де він, зокрема, розповів про процес визнання ПЦУ.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

"Сторони обговорили низку актуальних питань, які становлять коло спільного зацікавлення. Йшлося, зокрема, про розвиток українських осередків в діаспорі та релігійну, міжконфесійну й соціально-економічну ситуацію в Україні», - йдеться у повідомленні.

Президент СКУ Павло Ґрод під час зустрічі поінформував блаженнішого владику про результати річних загальних зборів СКУ, які пройшли в Берліні 6-8 вересня.

Епіфаній розповів поважним гостям про процес визнання ПЦУ з боку інших помісних Церков та про постійні зусилля Москви як всередині України, так і за її межами, щоб перешкодити цьому.

Окрім того, під час зустрічі було вкотре засвідчене взаємне бажання підтримувати тісну співпрацю задля блага України та українців у всьому світі.

Читайте також: Разумков від імені Ради подякував Світовому конґресу українців за відстоювання інтересів держави

Зазначається, що до складу делегації, яка завітала до митрополита Епіфанія, увійшли президент СКУ Павло Ґрод, перший віцепрезидент СКУ Стефан Романів, третій віцепрезидент СКУ Андрій Футей та директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук. Також на зустрічі був присутній заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Фото: пресслужба ПЦУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-