«Просвіта» в аргентинському Беріссо приєдналася до участі у Фестивалі іммігранта

«Просвіта» в аргентинському Беріссо приєдналася до участі у Фестивалі іммігранта

Фото, відео
Укрінформ
Філіал Українського культурного товариства (УКТ) «Просвіта» в Беріссо (Аргентина) бере участь в провінційному Фестивалі іммігранта.

Про це повідомив пресовий референт Референтури преси УКТ "Просвіта" Хав’єр Апонюк Савич у Facebook.

"Місто Беріссо в провінції Буенос-Айрес серед своїх назв має титул "Провінційна столиця іммігранта", і саме в ці дні відбувається 42-ий провінційний фестиваль іммігранта. Філіал Українського культурного товариства "Просвіта" в цьому місті бере активну участь в урочистостях", - зазначив Хав’єр Апонюк Савич.

Зокрема, представники «Просвіти» залучені до відзначення "Асоціацією іноземних організацій" сімей іммігрантів з кожної громади. З української громади був вшанований член «Просвіти» Іван Дідух з родиною.

Українське культурне товариство також взяло участь у поминальній Службі Божій за іммігрантів, на якій були пристуні представники дитячої та юнацької груп і прапороносець філії.

Крім того, у неділю, 8 вересня, «Просвіта» прийняла факел миру у рамках традиційної церемонії передачі символічного вогню.

Як відомо, в Аргентині постійно проживає одна з найбільших за чисельністю українська  діаспора у світі. За експертними оцінками, тут мешкає від 350 до 500 тис. етнічних українців, йдеться на сайті Посольства України в Аргентинській Республіці.

Фото, відео: Javier Aponiuk Sawicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-